Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Problemen nekken Verstappen in tweede training GP Canada, Alonso snelste

Fernando Alonso heeft de snelste tijd genoteerd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada. Lichte regen was opnieuw de spelbreker, al werd er best veel gereden. Dat gold alleen niet voor Max Verstappen, die een groot probleem had en veel tijd op het circuit misliep.

Verstappen FP2 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada viel grotendeels in het water, waardoor de tweede oefensessie extra belangrijk zou worden als het droog bleef. En dat was nog wel een dingetje, want bij aanvang van de tweede vrije training was het risico op regen 100%. Eerst was het nog redelijk droog, dus de coureurs durfden het aan om op softs het circuit te verkennen.

Max Verstappen en zijn collega's kwamen er echter al snel achter dat de omstandigheden wel erg tricky waren voor droogweerbanden. Lewis Hamilton schoot zelfs even rechtdoor in de hairpin, waarna vrijwel alle coureurs weer de pitstraat opzochten. Pierre Gasly reed nog wel even door, zette in de openingsfase de snelste tijd neer en gaf op de radio aan dat de baan beter en beter werd.

Dat was het signaal voor een tweede poging van de rest. De droge window werd nog even aangegrepen om tijden op softs te rijden, met Fernando Alonso en Lance Stroll als snelste mannen. Wel kwam er regen aan en zodra die lichtjes begon te vallen, schoten onder andere Alex Albon, Stroll en Kevin Magnussen even van de baan.

Uitslag Tweede vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen in de problemen

Ook Verstappen durfde het wel aan om het Circuit Gilles Villeneuve opnieuw te betwisten, maar dat was van korte duur. De Nederlander was in zijn eerste ronde anderhalve seconde langzamer dan Alonso en maakte daarna melding van problemen. Er kwam veel rook onder de Red Bull vandaan en alle monteurs moesten in de garage even van de auto afblijven voor de veiligheid. Zijn sessie zat erop wegens een ERS-probleem.

Ondertussen ging de rest vrolijk verder met versnellen. Alonso dook na een minuut of twintig de 1:15 in en was zo een halve seconde sneller dan George Russell en Stroll. Charles Leclerc stond daar op zijn beurt weer een stukje achter, al reed hij wel op de mediums. Daniel Ricciardo was de nummer vijf.

Na een halfuur gooide regen dan echt roet in het eten. Er kwam veel meer water uit de hemel, waarna er alleen nog op de intermediates werd gereden. Het was niet meer mogelijk om tijden te verbeteren, waardoor Alonso de sessie als snelste zou afsluiten. Leclerc spinde nog even in de hairpin, terwijl Lando Norris in de laatste chicane een paar keer rechtdoor schoot. Verder verliep de sessie vrij vlekkeloos.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training