© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Problemen voor Honda: wisselt direct terug naar oude motor

29 sep. 2018 11:24 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorleverancier Honda begon het weekend in Rusland met een nieuwe versie van de krachtbron. Na het bestuderen van de data van de vrije trainingen heeft Honda besloten om terug te grijpen naar de vorige versie van de krachtbron.

De nieuwe versie van de Honda-motor moet goed zijn voor ruim dertig PK extra en Toro Rosso-coureur Pierre Gasly was tevreden over het geleverde werk. De Fransman bedankt Honda zelfs voor de upgrade. Op zaterdagmorgen werd de feestvreugde verpest doordat de Japanse motorleverancier afwijkingen vond in de data. Reden om direct terug te wisselen naar de vorige specificatie van de krachtbron.

"Na het bestuderen van alle data van de vrije trainingen hebben we, ondanks dat de performance bemoedigend was, ons gerealiseerd dat er nog werk te verzetten is. Dit om de motor goed te laten functioneren in het chassis en het verfijnen van de motorafstellingen. Om die redenen hebben we besloten om terug te wisselen naar de vorige specificatie van onze krachtbron", laat Honda weten.

"We vertrouwen erop dat we deze problemen opgelost hebben voor de Grand Prix van Japan, zodat we daar de nieuwe motor in beide auto's toe kunnen passen."

Toro Rosso wisselde bewust in Rusland naar de nieuwe versie van de motor om daar gridstraffen te incasseren. De Grand Prix van Japan is de thuisrace van Honda, waarin het wil schitteren.

Update: Honda bevestigd dat het in Japan de nieuwste versie van de motor weer gaat gebruiken. Voor Gasly en Hartley levert dit geen gridstraf op, omdat het hier gaat om de motor die op vrijdag is Rusland al gebruikt is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen