Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Problemen voor Honda: wisselt direct terug naar oude motor

Motorleverancier Honda begon het weekend in Rusland met een nieuwe versie van de krachtbron. Na het bestuderen van de data van de vrije trainingen heeft Honda besloten om terug te grijpen naar de vorige versie van de krachtbron.

De nieuwe versie van de Honda-motor moet goed zijn voor ruim dertig PK extra en Toro Rosso-coureur Pierre Gasly was tevreden over het geleverde werk. De Fransman bedankt Honda zelfs voor de upgrade. Op zaterdagmorgen werd de feestvreugde verpest doordat de Japanse motorleverancier afwijkingen vond in de data. Reden om direct terug te wisselen naar de vorige specificatie van de krachtbron.

"Na het bestuderen van alle data van de vrije trainingen hebben we, ondanks dat de performance bemoedigend was, ons gerealiseerd dat er nog werk te verzetten is. Dit om de motor goed te laten functioneren in het chassis en het verfijnen van de motorafstellingen. Om die redenen hebben we besloten om terug te wisselen naar de vorige specificatie van onze krachtbron", laat Honda weten.

"We vertrouwen erop dat we deze problemen opgelost hebben voor de Grand Prix van Japan, zodat we daar de nieuwe motor in beide auto's toe kunnen passen." Toro Rosso wisselde bewust in Rusland naar de nieuwe versie van de motor om daar gridstraffen te incasseren. De Grand Prix van Japan is de thuisrace van Honda, waarin het wil schitteren. Update: Honda bevestigd dat het in Japan de nieuwste versie van de motor weer gaat gebruiken. Voor Gasly en Hartley levert dit geen gridstraf op, omdat het hier gaat om de motor die op vrijdag is Rusland al gebruikt is.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden