Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Problemen voor Red Bull na brandje tijdens testdag, Ferrari voert het tempo op

De tweede testdag is voor Red Bull niet zoals gehoopt begonnen. Door een brandje aan het begin van de sessie, stond Sergio Perez lang binnen. Ferrari was het snelst tot op heden.

Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar de eerste testdag zonder ook maar een enkel probleem verliep voor Red Bull, zo ging het op de tweede testdag meteen een klein beetje mis. Sergio Perez, die deze ochtend in de auto zit, dook meteen de baan op. Drie ronden later was hij weer terug en moesten de brandblussers er even bij worden gepakt. Rechts vooraan ontstond er namelijk een klein brandje bij de remmen.

Lang werd er gewerkt aan de voorremmen, terwijl de brandlucht langzaam maar zeker verdween uit de Red Bull-garage. Even probeerde de Mexicaan het weer, maar al snel moest er opnieuw gesleuteld worden aan zijn RB20. Na ruim een uur en een kwartier zagen we Checo dan toch weer op de baan. Meer dan twee ronden achter elkaar reed de teamgenoot van Verstappen echter nog niet, want hij zoekt constant de pits terug op. Na twee uur komt zijn totaalaantal ronden te staan op 19. Een enigszins goede rondetijd kwam er pas kort voor het verschijnen van dit verslag: Checo gaf 1,1 seconde toe op snelste man, genaamd Charles Leclerc.

			© XPBimages
	© XPBimages

Leclerc voert het tempo op

Verder waren veel teams de eerste twee uur bezig met verschillende tests. De aerorakes en flow vis kwam veelvuldig voorbij, bij verschillende teams, zoals hieronder is te zien. De snelste ronde kwam dus op naam te staan van Leclerc, die met een 1.31,750 langzaam maar zeker in de buurt komt van de snelste ronde van Verstappen op woensdag. Oscar Piastri in de McLaren geeft een halve seconde toe. Beide coureurs reden hun snelste ronde op de medium C3-band.

Logan Sargeant staat op een mooie derde plek, maar daar moet wel bij gezegd worden dat hij op de zachtere C4-band reed. Problemen waren er deze ochtend vooralsnog niet voor Williams, dus dat is goed nieuws voor James Vowles en consorten. Op woensdag maakten ze nog de minste meters. Halverwege de ochtendsessie heeft het team een mooi aantal ronden verreden: 30 stuks.

Guanyu Zhou reed er nog net wat meer (38) in zijn felgroene Stake F1-bolide, terwijl ook Charles Leclerc de 30 ronden aantikte. Onderaan zien we behalve Red Bull ook relatief weinig ronden bij Aston Martin. Dat team was naar eigen zeggen bezig met het verzamelen van veel data met behulp van aero rakes, wat veel tijd kostte qua op- en afbouw.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages

Hamilton worstelt

Voor Hamilton was het deze ochtend de eerste echte kennismaking met zijn Mercedes W15. Op woensdag zat George Russell namelijk achter het stuur. Die gaf 2,7 seconden toe op Verstappen, maar benadrukte dat Mercedes alleen maar met zichzelf bezig is en niet jaagt op snelle rondetijden.

Dat werd eens te meer duidelijk op donderdagochtend, want vooralsnog is Hamilton niet snel. Op de onboardbeelden was te zien dat hij zijn handen vol had aan de Mercedes W15, waar op het oog wel veel brandstof aan boord leek te zijn. Er moet nog heel wat gefinetuned worden, dat is duidelijk. Wel reed hij een hoop ronden: 28 stuks.

Check hieronder de tussenstand om 10:00 uur op donderdagochtend

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden