Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Problemenkind Ferrucci niet voor het eerst in opspraak na misdragingen in Indycar-race

In de Verenigde Staten zijn enkele Indycar-coureurs in opspraak geraakt nadat de virtuele Indy 500 in de laatste ronden volledig uit de hand liep. Een van de personen met een negatieve hoofdrol was Santino Ferrucci, die niet voor het eerst over de schreef ging.

De virtuele Indy 500 was razendspannend, tot aan de laatste meter, maar de manier waarop de race op de virtuele Indianapolis Motor Speedway eindigde, zorgt momenteel voor enorm veel ophef. Enkele IndyCar-coureurs lieten zich van hun slechtste kant zien, met Indycar-kampioen Simon Pagenaud en enfant terrible Santonio Ferrucci voorop. De actie van de ene coureur was nog schandaliger dan die van de andere, maar wat zeker is, is dat de twee enorme ladingen van kritiek over zich heen krijgen na hun acties. Regerend kampioen Pagenaud trapte terwijl hij op een ronde achterstand stond opzettelijk op de rem voor de neus van de leider in de wedstrijd Lando Norris. Ook recidivist Ferrucci maakte er opzettelijk een potje van. In tweede positie, met zicht op de finishlijn, stuurde hij in op collega Indycar-coureur Oliver Askew, waardoor het duo crashte en beiden de overwinning aan zich voorbij zagen gaan. De beelden van dat moment zijn hieronder te bekijken. Tekst gaat verder onder de Tweet

n1WrUGJ3bX4

Zowel Pagenaud als Ferrucci kwamen uiteindelijk met ongeveer dezelfde uitleg. Ten eerste ging het allemaal per ongeluk, terwijl daar niks van waar leek te zijn. Ten tweede is het volgens hen maar een spelletje, maar ook met die uitspraak maakten ze zichzelf niet populair. Voor Ferrucci is het overigens zeker niet de eerste keer dat hij in opspraak raakt. Toen hij in 2018 in de Formule 2 reed en bovendien testcoureur was voor het Formule 1-team van Haas, deed hij op de baan iets verschrikkelijk stoms. Opzettelijk reed hij tegen zijn toenmalig teamgenoot, Arjun Maini, aan en na afloop weigerde hij de stewards op te zoeken. Niet veel later kreeg hij op zijn kop omdat hij zijn Formule 2-auto met één hand bestuurde terwijl hij met zijn andere hand, je raadt het niet, bezig was op zijn telefoon. Het rijkeluiskindje, dat enorm veel talent heeft, werd een week later uit zijn Formule 2-team gezet en verloor enkele maanden later ook zijn plaats in het team van Haas. Toch kwam hij terecht in de IndyCar-klasse, waar hij nog steeds het predicaat enfant terrible geniet. Daar is hij dus nu weer in opspraak geraakt en op Twitter wordt er schande gesproken. "Ook al is het misschien maar een spel, maar het is meer dan slechts wat vrienden die wat aankloten. Het is een officieel evenement en de acties van sommige Indycar-coureurs hebben grote groepen fans boosgemaakt. Ook gaat er nu de andere motorsport op zijn gat ligt meer geld om in esports. Professionele simcoureurs zijn in het verleden ook geschorst voor zulke acties, dus waarom echte coureurs niet? Virtuele acties moeten ook consequenties hebben", zo klinkt het op Twitter. Wat vind jij? Moeten er straffen komen voor coureurs die zich misdragen in een online race, zoals Pagenaud en Ferrucci? Laat het weten in de poll hieronder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"