Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

Proefkonijn Gasly offert vrijdag voor aerotest: "Maakte helaas een foutje"

Waar Max Verstappen na de tweede vrije training voor de Grand Prix van China op een derde plek terug was te vinden, daar moest Pierre Gasly genoegen nemen met een tiende plaats. De Franse coureur van Red Bull Racing kwam bij lange na niet aan de tijd die zijn teamgenoot wist te rijden, maar was desondanks goedgemutst.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Gasly werd door Red Bull Racing op de vrijdag namelijk naar buiten gestuurd als proefkonijn. De Fransman, die komend weekend zijn derde Grand Prix voor de Oostenrijkse stal rijdt, kreeg een andere voor- en achtervleugel gemonteerd ten opzichte van Verstappen.

"Ik ben altijd hongerig naar meer, maar al met al kan ik tevreden zijn na deze eerste dag in China", spreekt Gasly naderhand. "We gaan de juiste kant op, Max heeft laten zien dat er potentie in de wagen zit. Ik mocht veel dingen testen in de eerste én tweede vrije training, we moeten bepaalde onderdelen analyseren. Helaas maakte ik tijdens de tweede training in mijn snelle rondje een fout, waardoor de rondetijd tegenviel. Een tiende plek is dus niet representatief voor wat er binnen onze mogelijkheden ligt."

De linkervoorband krijgt veel te verduren op het Shanghai International Circuit, vooral omdat er twee lange rechterdoordraaiers zijn. "Bandenslijtage is een behoorlijk punt hier, de baan is onvergeeflijk voor met name de voorbanden. We moeten ons focussen op zaterdag en mijn set-up verbeteren. Het team heeft genoeg ervaring met dit circuit, dus ik ben er zeker van dat we een goede oplossing vinden voor morgen."

Gasly reed in het verleden één wedstrijd op het Shanghai International Circuit in China, daarin botste hij met toenmalig teammaat Brendon Hartley. Overigens kreeg de Fransman nog een boete van de wedstrijdleiding: hij reed te hard in de pitstraat en moet daarom een bedrag van achthonderd euro aftikken.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Special De peperdure autocollectie van Kimi Raikkonen