Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Profiterende Wolff kan glimlach niet onderdrukken na crash Verstappen en Norris

Mercedes heeft de overwinning geërfd nadat Max Verstappen en Lando Norris in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk met elkaar in botsing kwamen.

Wolff Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris lagen comfortabel op de eerste en tweede plaats, voordat het tweetal begon te vechten na een tweede serie pitstops. Een aantal keren ging het maar net goed, tot in de slotfase het duo uiteindelijk met elkaar in aanraking kwam in ronde 64. Beide coureurs liepen aanzienlijke schade op en kropen terug naar de pits, waarna McLaren Norris uit liet vallen en Verstappen 'slechts' op P5 eindigde.

Zoals het spreekwoord luidt: waar twee vechten om één been, gaat de derde er mee heen. En zo geschiedde. George Russell profiteerde en verzekerde Mercedes van haar eerste overwinning sinds de Grand Prix van Brazilië van 2022. Verstappen werd schuldig bevonden aan de botsing en kreeg een tijdstraf van 10 seconden. De teambaas van het winnende team, Toto Wolff, is niet zo zeker wie de schuldige is.

"Ik weet niet wat er daarvoor gebeurde", aldus Wolff bij Sky Sports F1. "Een beetje fel hé... Maar moeilijk te beoordelen. Dit was hard verdedigen en dan gaan ze natuurlijk elkaar een keer raken, waardoor er een lekke band ontstaat", zo gaat Wolff glimlachend verder.

Derde op tempo

Zoals gezegd lag Russell op de derde plaats voordat Verstappen en Norris met elkaar in botsing kwamen, een positie waarin hij zich eigenlijk de hele race bevond. Op papier was de derde plaats het beste waar Russell en Mercedes op konden hopen, omdat het tempo van de W15 niet kon tippen aan dat van Red Bull en McLaren. Zo eerlijk was Wolff ook voor de start van de race. 

Maar toen Norris en Verstappen begonnen te duelleren, had Wolff het gevoel dat er iets kon gebeuren: "Ja, ik denk dat hij het ook heel goed heeft gedaan door zo dichtbij de kop te blijven."

"Het was een derde plaats, dat is wat het tempo was en daar waren we blij mee geweest. Toen die twee voorin (met elkaar) in de clinch gingen, dacht ik natuurlijk dat het mis kon gaan", aldus een zeer vrolijke Wolff.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership