Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Progressie Mercedes liep spaak in eerste training: "We dachten daar iets te vinden"

Tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 GP van Bahrein was Mercedes nog lang niet bovenaan de tijdenlijst te vinden, maar het team bekijkt de situatie met het glas halfvol en is allang blij dat er geen grote problemen zijn zoals in 2022.

Een jaar eerder begon Mercedes namelijk dramatisch aan het Formule 1-seizoen. Het team van Lewis Hamilton en George Russell kreeg te maken met een probleem wat al langere tijd niet meer in de F1 te zien was: porpoising. Het gestuiter van de bolide zorgde ervoor dat ze niet door konden ontwikkelen en het hele seizoen achter de feiten aan liepen. Dit seizoen gaat het beter, al is het gat naar de andere twee topteams er nog wel. Andrew Shovlin, technisch directeur van Mercedes, legt bij Sky Sports uit: "We wisten dat we nog een achterstand zouden hebben ten opzichte van Red Bull en de tweede run op nieuwe banden ging niet helemaal zoals gepland. Daar moeten we nog naar kijken, want we dachten dat we daar wat zouden vinden. Tijdens de testdagen waren we ook al niet zo blij met de mediums." "Het positieve is echter dat we van het gestuiter af zijn, dus we kunnen de auto het asfalt op sturen zoals we willen. Het gaat veel, veel beter dan vorig jaar. We werken nog wel aan de balans, waar we nog naar zoeken na drie testdagen. Er is nog genoeg te doen."

Upgrades voor Mercedes

De komende races zal Mercedes een aantal belangrijke upgrades meenemen. "We hebben wat aanpassingen op de planning staan wat betreft het design van de sidepods. Er valt nog een hoop te evalueren, maar we zijn in ieder geval van porpoising af. We hebben nu een basis waarop we kunnen bouwen en doorontwikkelen", aldus een licht positief gestemde Shovlin. Heeft Mercedes dan een kans om mee te strijden voor de overwinningen en misschien zelfs voor de titel? "Dat is natuurlijk wel ons doel, maar het is nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen", lacht Shovlin. "We willen nu kijken wat ons tegenhoudt en daaraan werken. Daarna geven we alles. We weten wat het gat is en het enige wat we nu kunnen doen is keihard werken om dat gat te dichten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"