© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Promotor wil Formule 1 naar Assen halen

12 aug. 2017 11:21 Ruud Dimmers 1 reacties
Promotor Lee van Dam is geen onbekende in de racewereld. Hij haalde onder andere de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1, Champ Car in 2007 naar Assen en organiseerde de A1 GP op Zandvoort. Nu is het zijn droom om de F1 naar Assen te halen.

Lee van Dam gelooft in Formule 1 race op Assen

Het TT circuit van Assen wil in de toekomst graag een Formule 1 race huisvesten. Ondanks de lobby lijkt er tot nu toe weinig progressie te zijn geboekt, maar promotor Van Dam deelt die mening niet. Volgens hem liggen er zeker mogelijkheden.

"We zouden dit graag willen organiseren. We huren het circuit nu o.a. voor de Gamma Racing Day en zouden het ook voor de Formule 1 willen huren, zoals we dat in het verleden hebben gedaan voor de Champ Cars, Superleague Formula en A1 GP op Zandvoort," laat hij Motorsport.com weten.

Zoals we eerder deze week al meldden moet er nog heel wat gebeuren voordat er een F1-race op Assen georganiseerd kan worden. De huidige baan is niet geschikt voor een F1-race, het pitcomplex te klein en op het gebied van veiligheid stelt de FIA hoge eisen.

Volgens Van Dam is het zaak dat de neuzen van alle betrokken partijen dezelfde kant op staan. Dan kan er pas echt begonnen worden met het onderzoeken van de mogelijkheden. 

"Er moet gekeken worden wat het kost om de F1 hier naar toe te halen. Wij hebben daar mogelijkheden voor, alleen moet het circuit dat ook willen. Pas als alle neuzen dezelfde kant op staan kunnen we kijken of er mogelijkheden zijn."

Op de achtergrond speelt er volgens de promotor van alles: "We worden door veel partijen benaderd, ook uit Den Haag. Iedereen wil even met ons praten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen