Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Prost ambieerde toppositie bij de FIA: "Ik was er klaar voor"

F1-legende Alain Prost is niet langer verbonden aan Alpine. In een exclusief interview met RacingNews365 geeft de Fransman een update over zijn volgende plannen en onthult hij dat hij in gesprek is met andere teams.

Alain Prost is niet langer verbonden aan het team van Alpine. Onlangs werd bekend gemaakt dat de voormalig F1-coureur en teambaas Marcin Budkowski het team hebben verlaten. De viervoudig wereldkampioen onthult in een exclusief interview met RacingNews365 , dat hij niet gaat solliciteren bij andere teams. "Ik heb nog geen aanbod, ik ben een vrij mens", vertelt Prost. "Natuurlijk heb ik veel Formule 1-ervaring en als ik die nog kan gebruiken, zal ik dat doen. Want het is bijna mijn hele wereld, het is in zekere zin mijn familie. Ik ken iedereen, maar ik ben niet op zoek naar een baan." Als een kans zich voordoet om actief te blijven in de Formule 1, dan zal de voormalig McLaren- en Williams-coureur die echter wel aangrijpen. "Als ik een kans krijg om mijn ervaring, zo'n 40 jaar, met verschillende teams te delen..."

Prost wil in F1 actief blijven

De Fransman zegt op dit moment nog geen plannen te hebben en vindt een goede werksfeer heel belangrijk. "Ik ben trots op wat ik heb bereikt, maar weet je, het is allemaal niet zo makkelijk en ik wil plezier hebben. De band met de mensen is erg belangrijk, maar ik heb op dit moment geen project lopen. Ik weet nog niet wat ik ga doen." Hij vindt dat echter 'geen probleem' en volgens hem zijn er genoeg ander dingen waar hij zich bezig mee kan houden, al zou de Fransman toch het liefste werkzaam zijn in de koningsklasse van de autosport. "Ik bedoel, ik ben 66 en ik doe ook verschillende zaken buiten de F1. Maar eerlijk gezegd, als ik op een bepaalde manier betrokken kan blijven bij de Formule 1, dan zou dat zeker mijn doel zijn", vertelt Prost

Contact met één of meerdere F1-teams

Wat de toekomst ook brengt, de F1-legende wil een situatie als bij Alpine koste wat kost voorkomen. "Er moet een duidelijke verdeling zijn. Zelfs mijn rol bij Renault was niet duidelijk genoeg en mensen zijn snel jaloers omdat ze in de schijnwerpers willen staan. Dus ik ben daar heel voorzichtig mee." "Daarom is het ook niet makkelijk om een duidelijk doel te hebben, maar ik ben heel open. Zoals ik al zei, ik ben niet op zoek naar een baan, maar ik sta wel open om te luisteren." Prost vertelt dan ook dat er andere teams zijn geweest die interesse hebben getoond in de Fransman. "Ik heb al één of twee gesprekken gehad, zeker weten. Ik ga eens nadenken over wat ik interessant vind", maakt de viervoudig wereldkampioen bekend.

Prost wilde FIA president worden

Mohammed Ben Sulayem werd onlangs gekozen tot de nieuwe president van de FIA. Graham Stoker was de enige andere kandidaat, maar Prost onthult dat hij zich ook graag kandidaat had gesteld. "Ik wilde het doen. Ik was er klaar voor, maar ik was te laat", vertelt de Fransman. "Ik sprak met (de voormalige FIA-president) Jean Todt, ik sprak met Graham. En het idee was dat als Graham de nieuwe president zou worden, dat ik dan alleen betrokken zou zijn bij de Formule 1-tak. En dat vond ik interessant", legt de viervoudig wereldkampioen Formule 1 uit. Prost vertelt dat hij heeft gesproken met de nieuwe president van de FIA en hij benijdt Ben Sulayem momenteel alsnog niet. "Er is veel te doen rondom de FIA momenteel, niet alleen vanwege dat wat er in Abu Dhabi is gebeurd. Er staat hem een zeer moeilijke uitdaging te wachten."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi