© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Prost: "Hamilton meest constante coureur van dit Formule 1-seizoen"

07 nov. 2018 15:45 Wanda Bisschop 1 reacties
Aan het begin van dit Formule 1-seizoen leek het erop dat Sebastian Vettel over de beste papieren beschikte om er met de titel vandoor te gaan. Uiteindelijk werd het toch Lewis Hamilton die de titelstrijd naar zich toe trok. Volgens voormalig Formule 1-coureur Alain Prost is Hamilton momenteel de onbetwiste nummer één in de koningsklasse van de autosport.

"Ook als drie- of viervoudig kampioen was Lewis al ontzettend goed, maar dit was wat mij betreft zijn beste seizoen tot nu toe. Hij is de meest constante coureur van het veld en had alles onder controle waardoor hij de terechte kampioen is", aldus Prost in gesprek met Auto Motor und Sport.

Aan het begin van het seizoen leek er een heftige strijd los te barsten tussen Hamilton en Sebastian Vettel. De Duitser in Ferrari-dienst ging voortvarend van start, maar moest met lede ogen toezien dat Hamilton er opnieuw met de titel vandoor ging.

Volgens Prost vooral het gevolg van de goede samenwerking tussen Hamilton en zijn team, waar het in zijn ogen bij Ferrari nog weleens aan schort. "De kunst is om de concentratie gedurende het hele seizoen te bewaren en om maximaal te presteren onder lastige omstandigheden. Op zulke momenten moet het team de coureur ondersteunen en dat heeft Mercedes perfect gedaan."

Voor Prost stond het halverwege het jaar al vast dat Hamilton de tweestrijd naar zich toe zou trekken. "Bij racen komt ook een stukje psychologie kijken. Het is bijzonder pijnlijk als je verliest vanuit een sterke positie. Omgekeerd geldt hetzelfde natuurlijk. Wat dat betreft waren de zeges van Hamilton in Baku en Hochenheim bepalend voor dit seizoen. Daar had niemand op hem gerekend, maar Lewis liet zich niet uit het veld slaan en sloeg genadeloos toe. Hij is mentaal echt ongelofelijk sterk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen