© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Prost hint op vertrek Renault bij Red Bull

22 sep. 2017 13:19 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van McLaren stapt in 2018 over op de motoren van Renault. De Franse autofabrikant is erg blij dat de deal met het voormalig topteam in kannen en kruiken is. McLaren lijkt daarmee Red Bull op te moeten volgen.

Renault erg blij met samenwerking met McLaren

Tegenover de komst van McLaren staat het vertrek van Toro Rosso, dat gebruik gaat maken van Honda-motoren. F1-legende Alain Prost is tegenwoordig werkzaam als adviseur voor Renault. De Fransman is blij met de deal met McLaren.

"Het is erg mooi dat we een contract hebben met McLaren. Het was een lang proces, waarbij we niet alleen een nieuwe partner wilden maar ook keken naar de lange termijn", liet hij aan Sky Sports weten.

"Voor Renault is het een goede deal ondanks dat we een risico nemen door een sterk team van motoren te voorzien. Als fabrieksteam willen we iets team kunnen verslaan."

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Met het vertrek van Toro Rosso wordt er ook volop gespeculeerd over een overstap van Red Bull naar het Japanse merk in 2019. Prost wilde niet ingaan op de samenwerking met Red Bull, maar liet wel duidelijk weten dat de deal met McLaren er een is die voor stabiliteit in de toekomst moet zorgen. Toro Rosso-Honda en Red Bull-Renault is volgens Prost geen wenselijke situatie.

"Het is een feit dat het bij de totstandkoming van deze deals erg lastig was om Renault bij het ene Red Bull team te hebben en Honda bij het andere. Uiteindelijk draait het er ook om wat het beste is voor ons, omdat we onze positie in de toekomst willen versterken."

Red Bull-teambaas Christian Horner liet in Singapore al weten dat er binnenkort meer duidelijkheid komt omtrent de levering van motoren voor het team van Max Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen