Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Prost looft kritische Verstappen: "Dat is zo tof aan hem"

Alain Prost kan de kritische houding van Max Verstappen wel waarderen. De Fransman vindt het mooi om te zien dat Verstappen zich durft uit te spreken.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen sprak zich regelmatig uit over de recente ontwikkelingen in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen is geen fan van het sprintformat en spuwde ook zijn gal over de nieuwe straatrace in Las Vegas. Het weerhield hem er echter niet van om een dominant 2023 neer te zetten en Alain Prost, zelf ook een legende uit de sport, kan dat waarderen, zo vertelt de Fransman tegenover Motorsport Magazine.

"Ik mag hem erg graag omdat hij een beetje anders is in zijn manier van denken en praten", stelt Prost. "Zelfs in Las Vegas (waar Verstappen zo kritisch was, red.) was hij gefocust op racen en winnen. Mensen kunnen hem leuk vinden of niet, maar je moet in ieder geval erkennen dat je niet verplicht bent om dezelfde benadering te hebben. Voor mij is het goed om een coureur zoals hij te zien."

Sprintformat

Zoals gezegd vindt Verstappen het sprintformat maar niets. De Nederlander zei er meermaals iets over. "Vanuit het raceoogpunt: je begint de sprintrace, een spannende eerste ronde, wat crashes, safety car, bla bla bla, spanning, maar vervolgens krijg je al een duidelijk beeld van de verhoudingen en weet je eigenlijk ook al wat er de dag daarop gaat gebeuren. Het neemt wat glans weg bij de hoofdrace op zondag", aldus Verstappen.

Prost looft de woorden van Verstappen. "Ik was erg blij dat hij zei dat hij de sprintraces niet leuk vindt. Hij zegt tenminste wat hij denkt en is niet bang voor het politieke spel. Dat vind ik tof."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen 'Marko helpt Verstappen bij eventuele vertrekwens'