Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Prost: "Ook wereldkampioenen zoals Vettel worden wel eens verslagen"

Alain Prost veroverde vier wereldtitels in de Formule 1 en wordt nog altijd gezien als een van de beste coureurs aller tijden. Sebastian Vettel won hetzelfde aantal titels, maar heeft gedurende zijn carrière al veel kritiek gekregen. Ook dit seizoen is voornamelijk de Italiaanse media niet mals voor de Ferrari-coureur. Dat tot teleurstelling van Prost.

Tijdens een gesprek met onder andere RacingNews365 liet Prost weten dat hij Vettel zeer hoog inschat als coureur. "Charles Leclerc doet het fantastisch, maar men moet niet vergeten dat hij onder veel minder druk staat dan Vettel. De Duitser is een viervoudig wereldkampioen en dat brengt een gigantische druk met zich mee, dat Leclerc hem mede daardoor af en toe verslaat is geen probleem. Het is namelijk duidelijk dat de Monegask een groot talent is."

"Iedereen wordt weleens verslagen, ook wereldkampioenen. Feit blijft echter dat Sebastian een viervoudig wereldkampioen is en geloof me, dat word je niet zomaar. Hij is een groot coureur en je mag hem absoluut niet afschrijven! Ik ben ervan overtuigd dat hij terug gaat keren op zijn oude niveau, daar heb ik totaal geen twijfels over", aldus het duidelijke statement van Prost.

De oud-Ferrari-rijder ziet daarnaast met grote tevredenheid toe hoe de jonge generatie de Formule 1 aan het veroveren is. "Het lijkt erop dat de coureurs steeds jonger hun carrière in de F1 beginnen. Deze generatie verdient het echter ook om al aanwezig te zijn in de Formule 1 en het is dan ook om die reden dat we Esteban Ocon hebben aangesteld voor volgend seizoen. Ook bij Renault kijken we namelijk graag naar de toekomst."

2 reacties