© Angelo Orsi

Nieuwsoverzicht

Prost: "Senna was niet gelukkig bij Williams"

08 nov. 2018 13:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Ayrton Senna was niet gelukkig in zijn laatste jaar bij Williams. Dat stelt zijn voormalig aartsrivaal Alain Prost, die in de laatste maanden van het leven van Senna regelmatig contact had met de Braziliaan.

In F1's podcast Beyond the Grid schoof Alain Prost recent aan voor een openhartig interview. Natuurlijk ging het ook over Ayrton Senna, met wie de Fransman op de baan felle duels uitvocht. Vlak voor zijn dood trok Senna echter ook steeds meer naar Prost toe en was er sprake van nauw contact.

In dat contact zou Senna meermaals hebben aangegeven niet gelukkig te zijn bij Williams, het team waarvoor hij niet meer dan drie races zou rijden: "Hij gaf me te verstaan niet gelukkig te zijn met de problemen bij Williams. Hij maakte zich daar zorgen over de veiligheid."

Daarnaast zat Senna volgens Prost in over Benetton. Daar zou Michael Schumacher onder leiding van Flavio Briatore met illegaal materiaal rijden, wat compleet tegen het zere been van Senna was.

"Senna was nog altijd verschrikkelijk snel, maar de motivatie was daardoor weg. In die tijd spraken we bijna twee keer per week telefonisch met elkaar. Hij vroeg me terug te komen in de sport (Prost stopte na het winnen van de titel in 93', red.)." Ondanks een McLaren-test keerde Prost echter niet terug.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen