Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Prost strijdlustig: "Renault gaat het Red Bull lastig maken in 2019"

Sinds de terugkeer van Renault F1 in de Formule 1 heeft het team jaarlijks flinke stappen gemaakt, maar is het gat met de drie topteams nog steeds enorm groot. Volgens teamadviseur Alain Prost komt daar in 2019 verandering in.

In 2018 werd de Franse renstal 'best of the rest'', maar wel op een eerbiedige afstand van Red Bull. Renault behaalde dankzij Nico Hülkenberg en Carlos Sainz in totaal 122 punten terwijl Daniel Ricciardo en Max Verstappen goed waren voor 419 punten. Prost beseft dat er nog volop werk verzet moet worden, maar ziet het nieuwe Formule 1 seizoen vol vertrouwen tegemoet.

"Hoe we het gaan doen, weet ik nog niet, maar we gaan het gat met de topteams absoluut verkleinen", aldus de viervoudig wereldkampioen die tegenwoordig als adviseur verbonden is aan Renault. Prost voelt zich daarbij gesterkt door de statistieken van de afgelopen seizoenen waarin Renault inderdaad elk jaar een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. In gesprek met Sky erkent hij dat Mercedes en Ferrari waarschijnlijk nog een maatje te groot zullen zijn in 2019, maar dat Renault absoluut klaar zal zijn voor de strijd met Red Bull om plek drie. "Ik ben ervan overtuigd dat wij 2019 beter gaan afsluiten dan het afgelopen jaar. Het hoe en wat weet ik nog niet, maar het gat wordt absoluut minder groot. We werken met man en macht aan de nieuwe motor en het ziet er allemaal erg goed uit. Waarschijnlijk is het niet genoeg om Mercedes en Ferrari al in het nieuwe seizoen te kunnen verslaan, maar Red Bull en Honda zijn voor mij een groot vraagteken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"