Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Prost verwacht nóg betere Verstappen in 2022: "Dat kan hij nu beter inschatten"

Alain Prost verwacht dat Max Verstappen het komende Formule 1-seizoen nog beter zal zijn. Volgens de viervoudig Wereldkampioen Formule 1 ligt er komend seizoen minder druk op de schouders van de Nederlander en zal hij nog beter weten wanneer hij moet pushen en wanneer niet.

Max Verstappen zal het 2022-seizoen ingaan als regerend wereldkampioen Formule 1. De Nederlander wist afgelopen seizoen in de laatste ronde van de laatste race titelrivaal Lewis Hamilton in te halen en hiermee zijn eerste titel op zijn naam te schrijven. De Red Bull-man won het kampioenschap dus op de baan, maar toch is er veel controverse rondom zijn titel. Dat heeft alles te maken met de beslissing van de wedstrijdleiding in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi. Die besloot namelijk om de lichten op groen te zetten met nog één ronde te gaan en alleen de auto's die zich tussen Verstappen en Hamilton bevonden mochten zich van een ronde ontdoen. Alain Prost vindt al deze controverse rondom de finale van het seizoen jammer. "Zonder zou Lewis wereldkampioen zijn geworden, want hij was dominant in Abu Dhabi. Maar ze verdienden het allebei", zegt Prost tegen het Duitse Motorsport-Total . De Fransman noemt het 2021-seizoen 'het beste ooit' en erkent dat Verstappen geluk had met zijn overwinning. "Maar soms heb je een beetje geluk nodig. Ik denk dat Max dit jaar niet veel geluk heeft gehad en nu had hij eindelijk het geluk aan zijn zijde", concludeert de voormalig F1-coureur.

Prost heeft medelijden met Hamilton

Toch moeten we de prestatie van Hamilton ook niet vergeten, vindt Prost. "Beiden verdienden het om wereldkampioen te worden want ze hebben een ongelooflijke show opgevoerd. Aan het eind van de dag is het goed voor de Formule 1 en goed voor Max." "Het is een beetje zielig voor Lewis natuurlijk. Dit seizoen kun je niet kiezen tussen Max en Lewis. Ze zijn gelijkwaardig. Je kunt overal wel wat over zeggen, bijvoorbeeld de botsing in Silverstone, maar ze hadden het allebei verdiend om het kampioenschap te winnen."

'Verstappen wordt nog beter'

Volgens de oud-F1-coureur was Verstappen toch nog een tikkeltje beter dan Hamilton dit seizoen. "Hij had een perfect seizoen. Hij wordt beter en beter en in 2021 maakte hij bijna geen fouten. Misschien die ene in de kwalificatie in Jeddah, maar hij was zo hard aan het pushen en dan kan dat gebeuren", weet Prost. De Red Bull-man was in Q3 tijdens de kwalificatie in Saoedi-Arabië op weg naar een snelle ronde die hem vrij wel zeker poleposition had opgeleverd. De Nederlander raakte bij het uitkomen van de laatste bocht echter de muur en moest hierdoor zijn ronde staken. Prost denkt dat we in de toekomst nog meer van Verstappen kunnen verwachten. Volgens de viervoudig wereldkampioen valt er nu een last van zijn schouders na het winnen van zijn eerste titel in de Formule 1. "Als je een titel op zak hebt, rij je anders en denk je anders. Zodra je die (titel, red.) gewonnen hebt, neemt de druk zeker af. Hij zal nog beter kunnen inschatten wanneer hij moet pushen en wanneer hij minder risico moet nemen. En uiteindelijk zal hij een nog betere coureur zijn", aldus de Fransman.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden