© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Protest Haas F1 tegen Force India afgewezen

24 nov. 2018 10:41 Ruud Dimmers 1 reacties
Het protest dat het Formule 1-team van Haas F1 had ingediend ten opzichte van Racing Point Force India is in Abu Dhabi afgewezen.

De discussie ging omtrent het prijzengeld dat Force India dit seizoen op kan strijken, wat volgens Haas F1 in strijd met de F1-regels is. Halverwege het seizoen werd het 'oude' Force India van faillissement gered door een consortium onder leiding van Lawrence Stroll. Daarop werd de naam veranderd in Racing Point Force India.

Het team verloor daarop alle WK-punten van 2018 die behaald werden voorafgaand aan de Grand Prix van België. Punten die naderhand gescoord werden, worden wel toegekend aan het team. Volgens Haas F1 is er sprake van een nieuw team er vervallen de prestaties uit het verleden, waaronder de resultaten van de voorgaande twee seizoenen die mede bepalend zijn voor een uitkering van prijzen- en TV-geld. Daarbij schrijven de regels voor dat een team zelf een eigen auto bouwt, maar in het geval van Racing Point Force India werd de bolide gebruikt die ontwikkeld was door het 'oude' Force India.

Het protest van de Amerikaanse renstal werd zojuist afgewezen, waardoor Force India het recht blijft houden op zowel het prijzen- en TV-geld.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen