Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Protest Mercedes tegen Red Bull heeft volgens F1-baas geen kans van slagen

Als Mercedes over ruim een week in Bakoe in protest gaat tegen de achtervleugel van Red Bull, dan zal het protest hoogstwaarschijnlijk naar de prullenbak worden verwezen. Dat verwacht althans F1-baas Ross Brawn.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ross Brawn, voormalig teambaas, technisch directeur en tegenwoordig Managing Director van de Formule 1, denkt niet dat een protest van Mercedes tegen Red Bull tegen de volgens hen flexibele achtervleugel van Max Verstappen en Sergio Perez enig effect zal hebben. Hij verwacht dat de stewards in het voordeel van de Oostenrijkse renstal zullen oordelen mocht de grote concurrent in Bakoe daadwerkelijk in protest gaan.

Mercedes gaf afgelopen week namelijk aan een protest te overwegen tegen Red Bull. Het team rijdt volgens Mercedes met een te flexibele achtervleugel. De FIA heeft inmiddels al actie ondernomen en de tests aangescherpt, maar alle teams krijgen tot 15 juni de tijd om aanpassingen door te voeren. Daarvoor kunnen Red Bull en co. dus nog gewoon gebruik maken van hun 'flexibele' achtervleugel.

Toto Wolff en consorten zijn daar niet blij mee en kondigden dus aan dat er mogelijk een protest zou komen als Red Bull in Bakoe gebruik zou maken van de veelbesproken achtervleugel. Als F1-baas Brawn in gesprek met ESPN wordt gevraagd naar het protest, en of deze succesvol zou kunnen zijn, zegt hij het te betwijfelen.

"Ik denk niet dat het raceresultaat in Bakoe in gevaar zal komen. Ik denk dat de FIA in het verleden heel consistent is geweest met hun aanpak. Het zou me verbazen als de stewards tegen de mening van de FIA ingaan", zo oordeelt de voormalig teambaas, die maar al te goed weet hoe teams de grenzen opzoeken.

"Dit is waarschijnlijk de 27e versie van de flexibele achtervleugel in de geschiedenis van de sport", grapt hij. "In veertig jaar in de Formule 1 heb ik dit al meerdere malen meegemaakt. Ik kan me nog herinneren dat de technisch directeur van Williams in parc farmé op onze voorvleugel stond te springen om de FIA te laten zien dat deze te flexibel was."

"Er zijn FIA tests en die bepalen de limiet. Als je die tests doorstaat en sommige teams vinden het maar niets, dan kan de FIA er naar kijken en de test aanscherpen. Het is iets dat maar door blijft gaan. Ik denk oprecht niet dat er een andere manier is om dit probleem op te lossen", zo doelt hij op een mogelijk protest. "De ene persoon vindt het te flexibel, de andere weer niet."

"Daarom hebben we de tests", vervolgt hij tot slot. "Als er nou een speciaal mechanisme of iets dergelijks op de achtervleugel zit, dan ben ik het er mee eens dat het niet door de beugel kan, maar als het binnen de regels valt, dan zie ik geen probleem."

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"