Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pérez dolblij met langverwachte verlenging van Force India-contract

Lang moest hij wachten voor het nieuws wereldkundig mocht worden gemaakt, maar op de donderdag voor de Grand Prix van de Verenigde Staten was het eindelijk zover: Sergio Pérez kon vertellen voor welk team hij in 2019 actief zal zijn.

Voor het zesde achtereenvolgende seizoen mag de inmiddels 28-jarige Mexicaan de kleuren van Force India, of hoe de stal in de toekomst ook genaamd zal zijn, verdedigen. Pérez was uiteraard in zijn nopjes met de langverwachte verlenging van zijn contract.

"Eindelijk kan ik vertellen wat ik in de toekomst ga doen", jubelt Pérez in het persbericht dat door Force India werd verspreid. "Dit team is al sinds 2014 mijn thuis en ik ben hier uitgegroeid tot de man die ik vandaag de dag ben. Op het circuit heb ik mijn kunsten kunnen laten zien, en samen met Force India heb ik veel mooie momenten meegemaakt." Vijf keer stond Pérez namens Force India op het podium, de laatste keer dat hij dat deed was een klein half jaar geleden in Baku. "We hebben veel bereikt, maar ik ben ervan overtuigd dat het beste nog altijd moet komen. De nieuwe investeerders brengen veel vertrouwen en daarom ben ik ook zo ontzettend gemotiveerd voor de toekomst." Wie in 2019 naast Pérez bij Force India mag aanschuiven is officieel nog niet bekend, de kans dat het iemand anders dan huidig Williams-coureur Lance Stroll wordt lijkt miniem. De Canadees is namelijk het zoontje van een van de leden van het consortium dat Force India afgelopen zomer uit de financiële brand hielp door het over te nemen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'