Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pérez jammert: "Ik val niet meer op"

Sergio Pérez is van mening dat hij niet genoeg waardering krijgt voor zijn prestaties van met name het afgelopen seizoen. Hij deed naar eigen zeggen nauwelijks onder voor teamgenoot Esteban Ocon, die op veel meer lof mocht rekenen.

"Het lijkt wel of ik en mijn prestaties niet meer opvallen bij de mensen", zo doet Sergio Pérez zijn beklag in gesprek met Autosport.com . "Toen ik net kwam kijken in de sport had iedereen het over me, zoals iedereen het nu over Esteban Ocon heeft."

"In 2017 was ik achter de topteams best of the rest en ik heb altijd mijn teamgenoten weten te verslaan (Pérez vergeet voor het gemak even 2013, red.). De resultaten op de baan zouden meer bepalend moeten zijn dan wat er over iemand gezegd of geschreven wordt." De Mexicaan werd in 2018 met 16-5 verslagen in de kwalificaties, maar daar staan naar eigen zeggen goede races tegenover: "De onderlinge verhoudingen waren duidelijk. Esteban was beter in de kwalificaties, maar ik was beter in de races. Ik heb meer punten behaald en tevens het beste teamresultaat van het seizoen. Desondanks deden we niet veel voor elkaar onder." Overigens heeft Sergio Pérez weinig redenen tot klagen. In 2019 zit hij wél weer in één van de bolides van Racing Point, terwijl Esteban Ocon het nieuwe seizoen als Mercedes-reservecoureur moet uitzitten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi