Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raakt Hamilton een Formule 1-wereldtitel kwijt? "Nul procent kans!"

Lewis Hamilton mag zichzelf zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 noemen. Felipe Massa echter zoekt vanwege 'crashgate' uit of hij een stokje kan steken voor één van die wereldtitels. Heeft hij kans van slagen? 'Nee', zo is het podcastpanel héél stellig.

Felipe Massa probeert het toekennen van de wereldtitel aan Lewis Hamilton in 2008 aan te vechten . Immers, onlangs gaf voormalig F1-opperhoofd Bernie Ecclestone aan dat de GP van Singapore vanwege 'crashgate' volgens de statuten eigenlijk geschrapt had moeten worden. En als dat was gedaan, dan was niet Hamilton, maar Massa kampioen geweest. Eén probleem: Hamilton ís aangewezen als de kampioen van 2008 en inmiddels zijn we vijftien(!) jaar verder. Grote vraag voor ons podcasttrio, bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk is dan ook: bestaat er werkelijk een kans dat Hamilton die titel gaat verliezen? "Ik vind het heel erg mosterd na de maaltijd", zo trapt Dimmers zijn betoog af. "Misschien dat we dan ook wat penaltyreeksen van het Nederlands Elftal kunnen schrappen en wat extra minuutjes kunnen voetballen, zodat we alsnog wereldkampioen kunnen worden?" "Om dat nou vijftien jaar later op te gaan rakelen..." "Dat gaat echt niet", zo vult Coronel zijn gesprekpartner aan. Als je er in datzelfde jaar nog werk van had gemaakt, had je hier en daar misschien nog een beetje kunnen drukken, maar in dit geval kan dat nooit meer teruggedraaid worden, nóóit meer."

"Wat ga je dan doen met Abu Dhabi '21?"

Eccelstone bracht het balletje aan het rollen in een recent interview met een Duits medium: "En zo laait er altijd wel ergens een vuurtje op als Ecclestone weer wat heeft geroepen", aldus Coronel. "Is er dan niet één procent kans dat Massa krijgt wat hij wil? "Nee, nul", klinkt het in koor, waarna Dimmers de boel samenvat: "Het zou slecht zijn voor de sport. Want als je dit aan kan vechten, wat ga je dan doen met Abu Dhabi '21? Moet je dan nagaan of Michael Masi nadien misschien ergens in een interview spijt heeft getoond of een fout had toegegeven, of had de safety car-coureur wellicht iets anders moeten doen?", mijmert Dimmers. "Laat gaan, alsjeblieft!".

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola