© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Magistrale Max Verstappen tweede in GP Verenigde Staten

21 okt. 2018 21:48 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen reed in Amerika weer een van zijn sensationele inhaalraces. De Nederlander startte als achttiende en kende een bizar goed inhaalrace, waardoor hij zelfs tot het einde meedeed voor de overwinning. Na een ongekend spannende slotfase kwam Verstappen als tweede over de meet.

Vanaf een achttiende positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander koos voor de hardste bandencompound, de softs, om zo een lange eerste sint te rijden. Na een chaotische openingsronde kwam Verstappen al als negende door.

De opmars richting de top zes verliep eenvoudig, waarbij achtereenvolgens Perez, Ocon, Sainz en Hülkenberg eraan moesten geloven. Na zeven rondjes lag de Nederlander alweer op een vijfde positie, achter teamgenoot Ricciardo. Het gat tussen de beide Red Bulls bedroeg zeven seconden.

Tot een gevecht tussen beide teamgenoten kwam het niet, want de RB14 van Ricciardo gaf er wederom de geest aan. De frustratie was duidelijk zichtbaar bij de Australiër. Door zijn uitvallen kwam de Virtual Safety Car op de baan en schoof Verstappen op naar de vierde positie.

Voor Verstappen was het zaak om goed om te gaan met zijn soft banden en te proberen om het gat naar Bottas langzaam te dichten. Na vijftien ronden bedroeg het gat nog slechts vier seconden, waarbij de Mercedes-coureur op de zachtere supersoft reed.

In ronde 22 ging Kimi Raikkonen naar binnen voor zijn enige pitstop en wisselde naar de soft band, waardoor hij terug viel naar de vijfde positie achter Verstappen en Vettel. De Nederlander koos verrassend voor een vroege stop en wisselde naar de supersoft band, wat betekende dat hij later in de race nogmaals een stop moest maken.

Bottas counterde een ronde later en wisselde naar de soft band om te proberen de race zo uit te rijden. Verstappen pakte door een goede outlap de positie van de Fin en kwam terecht voor rivaal Vettel die nog een stop moest maken. Met een mooie inhaalactie buitenom passeerde de Nederlander de Ferrari-coureur die daarop zijn stop maakte.

Na de eerste stops volgde een rustige fase op de baan. Leider Hamilton kreeg al vrij snel last van blaren op zijn banden, waardoor Raikkonen en Verstappen het gat ronde na ronde dicht konden rijden. In ronde 38 stopte de Mercedes-coureur en wisselde naar een nieuw set van de soft band, waardoor Raikkonen de leiding overnam voor Verstappen, Bottas en Hamilton.

Verstappen hield Raikkonen binnen schootsafstand, maar zag een ontketende Hamilton het gat dichten. De slotfase van de race werd hierdoor extreem spannend. Hamilton probeerde het bij de Nederlander en enkele bochten was het stuivertje wisselen, maar Verstappen trok aan het langste eind.

De tweede positie voor Verstappen zal voelen als een zege na zijn achttiende startpositie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen