Race of Champions 2019 in stadiongedeelte circuit GP Mexico

23 okt. 2018 15:45 René Oudman 0 reacties
Het Autódromo Hermanos Rodríguez is een circuit dat dienst doet als gastheer van meerdere wedstrijden: zo komt de Formule 1 er sinds 2015 weer, houdt de Formule E de Mexicaanse ronde van haar kampioenschap op het baantje en worden er tevens sportscar- en stockcarwedstrijden gehouden.

In 2019 zal het circuit in Mexico-Stad daarnaast ook nog het strijdtoneel zijn van de jaarlijkse Race of Champions. Het evenement, waarin topcoureurs uit verschillende disciplines het in gelijkwaardig materiaal tegen elkaar opnemen, wordt in het stadiongedeelte gehouden.

De Race of Champions wordt verdeeld over twee dagen. Op de zaterdag wordt de zogenaamde Nations Cup gehouden, waarin twee rijders van elk land het samen opnemen tegen tweetallen uit andere landen. Een dag later is de daadwerkelijke Race of Champions, waarin coureurs individueel om de prijs 'kampioen der kampioenen' strijden.

Van het huidige Formule 1-veld is Sebastian Vettel een terugkerende deelnemer aan de ROC, al moest de Duitse Ferrari-coureur in de meest recente editie verstek laten gaan. De regerend kampioen is David Coulthard. De voormalig Formule 1-coureur schreef eerder dit jaar voor de tweede keer het evenement op zijn naam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen