Race steward Salo: "Vast panel komt alleen als FIA ons betaalt"

05 sep. 2018 11:16 René Oudman 4 reacties
Een aantal keren per seizoen mag hij komen opdraven: Mika Salo, voormalig Formule 1-coureur, doet al jaren dienst als een van de race stewards van de FIA. De 51-jarige Fin, in het verleden teamgenoot van onder meer Jos Verstappen, vindt net als velen dat er een vast panel moet komen in plaats van dat er steeds wordt gerouleerd.

Die roulatie is echter noodzakelijk, zo stelt Salo. De race stewards krijgen namelijk niet betaald voor hun werkzaamheden en daardoor is niemand van zins om een volledig seizoen te draaien. De Fin denkt dat zaken kunnen veranderen, als de FIA er een som geld tegenover zet.

"Natuurlijk zou het ideaal zijn om een vast panel te hebben", zegt Salo in een exclusief gesprek met Racingnews365. "Het probleem is echter dat de FIA niet betaalt. Alle race stewards doen het op vrijwillige basis en niemand is van zins om het hele jaar voor nop te werken. Als alle teams een bepaald percentage af zouden willen staan is het geen probleem om een vast panel neer te zetten. Dan happen er gelijk wel een paar mannen toe, haha! Ik ben het ermee eens dat het rouleren van race stewards verre van ideaal is."

Salo was als race steward onder meer betrokken bij de veelbesproken Grand Prix van de Verenigde Staten van vorig jaar, waarin Max Verstappen door het ontvangen van een tijdstraf van vijf seconden te elfder ure van het podium viel. Salo kreeg daarop een gigantische stapel doodsbedreigingen op zijn mail en in de brievenbus, voornamelijk geschreven door Nederlanders.

Het volledige interview met Mika Salo wordt later vandaag (woensdag) gepubliceerd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen