Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Racende broers in de Formule 1: Michael en Ralf Schumacher, de bésten

In zeventig jaar Formule 1 hebben verschillende malen broers het tegen elkaar opgenomen. Of kwamen ze kort na elkaar in het strijdperk. We lichten een paar van die illustere duo’s uit een familie nader toe. Om te beginnen met het succesvolste koppel: Michael en Ralf Schumacher.

Schumacher helm
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Daimler

In de jaren 2001 tot en met 2003 komt het zomaar voor dat er een Schumacher-dubbelzege te bewonderen valt in de Formule 1. Denk aan de GP van Canada in juni 2001 bijvoorbeeld. Enkele malen gedurende het seizoen 2003 wordt zelfs hardop de vraag gesteld: wie van de Schumachers gaat er met de titel aan de haal? Een unieke situatie, waarvan Duitsland massaal in de ban is. Dat Michael meestal aan het langste eind trekt, mag de pret niet drukken.

Michael Schumacher is zonneklaar de beste van de twee gebroeders, met 91 GP-zeges en zeven wereldtitels, behaald bij Benetton (1994 en ’95) en Ferrari (2000 – 2004). Maar de zes jaar jongere Ralf Schumacher hoeft zich bepaald niet te schamen voor zijn prestaties, met name zijn periode bij Williams, van 1999 tot en met 2004, kan als succesvol worden beschouwd. Uiteindelijk boekt hij tussen 1997 en 2007 zes Grand Prix-zeges en in totaal 27 podiumfinishes.

Michael en Ralf Schumacher zijn in zeven decennia Formule 1 de enige racende broers die allebei Grands Prix op hun naam weten te schrijven en ook nog eens samen het ereschavot beklimmen. Alleen al daarom neemt de naam Schumacher in 70 jaar F1 een zeer markante plaats in.

			© RM Sotheby's
	© RM Sotheby's
			© Ferrari
	© Ferrari
			© Ferrari
	© Ferrari
			© FIA
	© FIA

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf