Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Racetalent hangt helm aan de wilgen na dodelijk ongeval van ‘t Hoff

Het dodelijke ongeluk van Dilano van 't Hoff heeft een jonge coureur doen besluiten om zijn racecarrière per direct stop te zetten.

Door een verschrikkelijke crash op het circuit van Spa Francorchamps tijdens het FRECA-kampioenschap kwam de achttienjarige Dilano van 't Hoff om het leven. De weersomstandigheden zorgden voor slecht zicht, waardoor de Nederlander van de baan af spinde en daarna weer ongecontroleerd het veld op kwam. Hij werd geraakt door een andere coureur en overleed ter plekke. Dit incident deed sterk denken aan de dodelijke crash van Anthoine Hubert. Hij werd geraakt door Juan Manuel Correa en overleed ter plekke op het circuit in Spa.

Grote impact

De dood van Dilano heeft op één coureur zoveel impact gehad dat hij niet meer verder wilde met racen. De zeventienjarige Oleksandr Partyshev, ook rijdend in het FRECA-kampioenschap, heeft besloten per direct zijn racecarrière te beëindigen. Hij reed voor het team van KIC Motorsport, en had vorig raceweekend al overgeslagen naar aanleiding van de trieste gebeurtenis in Spa.

De jonge Oekraïner plaatst het volgende bericht op Instagram: "Het spijt me jullie te moeten informeren dat ik stop met mijn carrière als coureur. Vooral vanwege het ongeluk van mijn goede vriend Dilano heb ik dit besloten." Hij bedankt vervolgens iedereen die hem tijdens zijn carrière gesteund heeft.

Bekijk het bericht hier.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in