Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

'Raceverpester' Perez gekraakt door Magnussen: "Was niet best van hem"

De race van Kevin Magnussen kreeg een onverwachte wending na een ietwat enthousiaste inhaalpoging van Sergio Perez. Het resulteerde in een touché en een spin.

Perez Magnussen crash Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een frustrerende openingsfase van de GP van Japan voor Sergio Perez, die bij de start een klap kreeg en schade had aan zijn Red Bull-bolide, moest de Mexicaan beginnen aan een inhaalrace. Dit ging mis toen hij Kevin Magnussen bij het ingaan van de hairpin probeerde in te halen met een onvervalste 'divebomb' aan de binnenkant, maar dat was iets te enthousiast. De twee raakten elkaar en spinden.

Uiteindelijk viel Perez uit, maar hij kreeg nog wel een straf van 5 seconden voor het incident. Red Bull stuurde hem daarna nog een keer naar buiten (ondanks dat hij al uit de race lag) om de straf te incasseren in plaats van een gridstraf te krijgen voor de volgende Formule 1-race in Qatar. En Magnussen? Hij werd vijftiende.

Na afloop van de Grand Prix van Japan reageert Magnussen voor de microfoon van onder andere RacingNews365 op het voorval. "Ik werd in de rondte getikt door Perez en dat heeft mijn race verpest. Het was namelijk te vroeg om een pitstop te maken voor een tweestopper, want de slijtage was daarvoor te hoog. Als het vijf of zes ronden later was gebeurd, dan was het misschien nog 'oké' geweest. Maar na het incident moest ik de hele race m'n banden managen."

Perez kreeg dus een tijdstraf van vijf seconden voor het incident, maar haalde ook de finish niet. Vindt de Haas-coureur dat de straf voldoende is? "Hij heeft zichzelf ermee gestraft", zegt Magnussen, doelend op Perez die zijn race met zijn actie weggooide. "Dat was al een straf voor hem. Dat was niet best van hem, maar het is wat het is."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff