© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Racewagens Michael Schumacher tentoongesteld in Keulen

08 aug. 2017 08:00 Rik Alkema 0 reacties
Fans van Michael Schumacher kunnen hun hart ophalen binnenkort. In Keulen wordt de privécollectie aan racewagens van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 binnenkort tentoongesteld. Van karts tot Formule 1-wagens, bijna alle vroegere racewagens van de Duitser zullen te zien zijn.

Privécollectie van Michael Schumacher te zien in Duitsland

In april 2018 moet de tentoonstelling openen op de voormalige luchthaven Butzweilerhof in Keulen. Momenteel wordt de tentoonstelling, die 'Motorworld Cologne' gaat heten, in gereedheid gebracht.

Op de tentoonstelling zullen diverse attributen te zien zijn van Schumacher uit de gehele tijdspanne van zijn racecarrière. Zo zullen er onder anderen racepakken en trofeeën te zien zijn, van het begin van zijn kartcarrière in 1984 tot en met zijn laatste Formule 1-race in 2012. In zijn Formule 1-carrière (1991 - 2012) behaalde Schumacher in totaal 91 overwinningen en 7 wereldkampioenschappen in 306 Grand Prix.

In de tussentijd hoeven fans van Schumacher niet stil te zitten. Momenteel is de tentoonstelling 'Michael Schumacher - record wereldkampioen, 20 jaar samenwerking met Deutsche Vermögensberatung' te bewonderen in Marburg, Duitsland.

Ook in deze tentoonstelling, die op initiatief van Schumacher's sponsor Deutsche Vermögensberatung is geopend, zullen diverse racewagens uit Schumacher's collectie te zien zijn. 

De familie van Schumacher steunt beide tentoonstellingen en zal deze tevens financieel ondersteunen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen