Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racewagens Michael Schumacher tentoongesteld in Keulen

Fans van Michael Schumacher kunnen hun hart ophalen binnenkort. In Keulen wordt de privécollectie aan racewagens van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 binnenkort tentoongesteld. Van karts tot Formule 1-wagens, bijna alle vroegere racewagens van de Duitser zullen te zien zijn.

In april 2018 moet de tentoonstelling openen op de voormalige luchthaven Butzweilerhof in Keulen. Momenteel wordt de tentoonstelling, die ' Motorworld Cologne' gaat heten, in gereedheid gebracht. Op de tentoonstelling zullen diverse attributen te zien zijn van Schumacher uit de gehele tijdspanne van zijn racecarrière. Zo zullen er onder anderen racepakken en trofeeën te zien zijn, van het begin van zijn kartcarrière in 1984 tot en met zijn laatste Formule 1-race in 2012. In zijn Formule 1-carrière (1991 - 2012) behaalde Schumacher in totaal 91 overwinningen en 7 wereldkampioenschappen in 306 Grand Prix.

In de tussentijd hoeven fans van Schumacher niet stil te zitten. Momenteel is de tentoonstelling ' Michael Schumacher - record wereldkampioen, 20 jaar samenwerking met Deutsche Vermögensberatung' te bewonderen in Marburg, Duitsland. Ook in deze tentoonstelling, die op initiatief van Schumacher's sponsor Deutsche Vermögensberatung is geopend, zullen diverse racewagens uit Schumacher's collectie te zien zijn. De familie van Schumacher steunt beide tentoonstellingen en zal deze tevens financieel ondersteunen.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024