Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes hield grote problemen achter voor Russell: "Wisten niet of hij het zou redden"

George Russell mocht na de Grand Prix van Brazilië dan eindelijk zijn eerste échte overwinning in de Formule 1 vieren, maar het had zomaar nog heel anders af kunnen lopen, zo vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff na afloop.

Russell Mercedes Brazilian GP 2022 Friday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell had, gezien zijn geweldige performance tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020, die race al moeten winnen. Mercedes stak daar echter een stokje voor door hopeloos geblunder. Geeft deze daadwerkelijke overwinning genoegdoening? Het is de vraag die Mercedes-teambaas Toto Wolff voorgelegd krijgt.

"Ik denk niet dat je dat zo kunt stellen. Hij verdiende het toen al om te winnen, maar we lieten hem toen in de steek. Maar deze overwinning stemt ons blij, wat hij had 'm toen al kunnen pakken, maar nu deed hij het het alsnog."

Wolff vervolgt zijn betoog door uit te leggen dat deze uitkomst gedurende de race allesbehalve zeker was: "We kampten gedurende de race met een waterlek, dus het was onduidelijk of hij het überhaupt zou redden tot het einde van de race."

Mercedes besloot echter om Russell niet op de hoogte te stellen van het probleem, dat terwijl het team al vanaf halverwege de race wist dat er iets niet in de haak was. Er waren zorgen dat Russell het misschien nog maar vier of vijf ronden vol zou houden en uiteindelijk haalde Russell de finish maar ternauwernood.

"We hebben het bespoken via het interne communicatiesysteem (of Russell wel of niet ingelicht moest worden, red.), maar we besloten om George maar gewoon zijn zijn ding te laten doen, ook zonder water. Dit is gelukt met die paar druppels water die nog wel in de tank zaten."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"