Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Point Force India begint aan 'spannend nieuw hoofdstuk'

Het team van Force India is gered en gaat voortaan door het leven als Racing Point Force India. Het op papier nieuwe team begint met nul punten, maar staat in ieder geval op de grid op Spa-Francorchamps.

Bij de teambaas van het nieuwe team, Otmar Szafnauer, overheerst vooral opluchting dat er nu een eind lijkt te zijn gekomen aan een lange periode van onzekerheid: "Nog maar een paar weken geleden ging het team een ongewisse toekomst tegemoet. Ruim vierhonderd banen stonden op de tocht, maar nu worden we gesteund door een consortium onder leiding van Lawrence Stroll dat gelooft dat we successen kunnen boeken op het circuit", zo laat Szafnauer in een statement, uitgevaardigd door de FIA, weten.

"We zijn de FIA, de FOM en onze curatoren dankbaar voor hun steun en hun succesvolle pogingen ons in de Formule 1 te houden, wat uiteindelijk het beste is voor de sport en de fans." "Er breekt nu met Racing Point Force India een spannend nieuw hoofdstuk aan. We zijn blij dat we op Spa-Francorchamps gewoon weer op de grid zullen staan."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"