Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Point haalt uit naar Haas F1: "Wij bouwen onze auto wél zelf"

Racing Point F1 en Haas F1 leven momenteel op ietwat gespannen voet met elkaar. De één verwijt de ander geen echte constructeur te zijn, terwijl de ander 'niet eens zelf een auto bouwt'.

Haas F1 diende tegen het eind van het Formule 1-seizoen protest aan tegen het van Force India tot Racing Point F1 omgedoopte team aan. 'Het is een nieuw team dat duidelijk niet zelf een auto heeft gebouwd en dus geen recht heeft op de privileges van een zelfstandig F1-constructeur', zo luidde de redenatie van Haas F1.

Force India baalde op haar beurt van het feit dat de Haas F1-bolide dit seizoen verdacht veel weg had van de Ferrari: "Het was wonderbaarlijk dat de bodemplaten van twee verschillende teams om exact dezelfde reden werden afgekeurd", aldus teambaas Otmar Szafnauer in gepsrek met Autosport . "Het is gewoon frustrerend dat als elk team een eigen auto bouwt en ontwikkelt er een team tussen zit dat heel veel informatie en onderdelen van een topteam overneemt. Dat zorgt voor spanningen met dat team." Het protest van Haas F1 werd door de FIA ongegrond verklaard en het bestuursorgaan stelde dat Racing Point F1 wel degelijk een volwaardig constructeur was, tot groot genoegen van dat team: "Het goede nieuws is dat we groen licht kregen. Het ironische aan het hele verhaal is dat juist Haas F1 aan de bel trok. Zij zijn bij uitstek het team dat niet zelf een auto bouwt en ontwerpt."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'