Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Point met probleem: "DRS werkt donderdag pas"

De oplettende kijker is het wellicht al opgevallen: het Formule 1-team van Racing Point heeft in de eerste drie wintertestdagen geen gebruik kunnen maken van het DRS-systeem. Op maandagochtend werd daarmee een probleem waargenomen.

Sindsdien hebben Sergio Perez en Lance Stroll hun ronden afgewerkt zonder gebruik te maken van het DRS-systeem. Ten overstaande van onder meer RacingNews365 erkende de technisch directeur van Racing Point, Andrew Green, ruiterlijk dat er een probleem was.

"Ja, we hebben het gewoonweg verkeerd ingeschat", laat de technisch verantwoordelijke eerlijk weten. "Maandagochtend werd duidelijk dat het DRS-systeem niet naar behoren werkte en sindsdien hebben we besloten het niet te gebruiken. Er was een structureel probleem, en we hadden geen tweede achtervleugel voorhanden." Dat probleem is per donderdag opgelost. Racing Point laat woensdagavond een nieuwe achtervleugel invliegen, waar Stroll gebruik van kan maken. De Canadees is namelijk aangewezen om het testwerk op zich te nemen op de vierde en laatste dag van de eerste week. "Morgen is het verholpen. Vannacht komt er een andere specificatie binnen", vertelt Green.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi