Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Point maakt presentatiedatum eerste Formule 1-bolide bekend

In navolging van Ferrari heeft Racing Point, of hoe het voormalige Force India in 2019 ook door het leven zal gaan, de datum doorgegeven waarop haar nieuwe wagen wordt gepresenteerd. Op 13 februari 2019, kort voor de eerste wintertestweek van start gaat, mogen Sergio Pérez en zijn nieuwe teamgenoot Lance Stroll het doek van de bolide waarvan de naam nog onbekend is trekken.

De teampresentatie van het voormalige Force India vindt, niet geheel onverwachts, plaats in Canada. De Canadian International AutoShow in Toronto zal als gastheer optreden voor de onthulling van de wagen.

Na een tijdlang in zwaar weer te hebben verkeerd werd Force India, het team van de steenrijker Indiër Vijay Mallya, afgelopen zomer verkocht aan een groep investeerders. De vader van toenmalig Williams-rijder Lance Stroll, Lawrence, stond aan het hoofd van het zogenaamde consortium. Aangezien de Strolls beschikken over de Canadese nationaliteit is het niet verwonderlijk dat de nieuwe wagen in uitgerekend dat land aan de wereldpers wordt getoond. De nieuwe Ferrari wordt overigens twee dagen later gepresenteerd: de Scuderia hanteert 15 februari als datum voor het tonen van haar nieuwe strijdwapen. Force India, Racing Point of hoe het team dan ook genoemd wil worden, heeft momenteel dus de vroegste datum op de kalender geprikt.

https://twitter.com/ForceIndiaF1/status/1074680809444044802

Exciting news: our 2019 season will be launched on the 13th of February at the Canadian International AutoShow in Toronto @autoshowcanada . Stay tuned for more info soon! pic.twitter.com/NaZpmiswM2 — Racing Point Force India F1 (@ForceIndiaF1) 17 december 2018

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje