Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Racing Point ontkent: "Perez wist van gesprekken met Vettel"

Volgens Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer was Sergio Perez gewoon op de hoogte van de gesprekken tussen zijn werkgever en Sebastian Vettel, in tegenstelling tot wat de Mexicaan op donderdag beweerde.

Sergio Perez 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Sergio Perez moet aan het einde van het seizoen het veld ruimen bij Racing Point. Hij wordt aan de kant gezet ten faveure van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De Mexicaan gaf op donderdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Toscaanse Grand Prix-weekend aan dat 'niemand hem iets had verteld' over zijn aanstaande gedwongen vertrek en dat hij dacht dat zijn positie veilig was.

Perez werd woensdag middels een telefoontje van teameigenaar Lawrence Stroll op de hoogte gebracht dat hij aan het einde van 2020 zonder Formule 1-stoeltje zou zitten. Het team activeerde een clausule in het contract van de coureur, waardoor ze zijn nog doorlopende contract eenzijdig op konden zeggen.

Volgens teambaas Otmar Szafnauer was Perez wel degelijk op de hoogte van de gesprekken tussen het team en Vettel. In gesprek met Sky Sports vertelt de teambaas openhartig over de keuze.

"Perez had echt wel een flauw vermoeden en hij was op de hoogte. We hebben zijn manager, Julian Jakobi, gedurende het hele proces op de hoogte gehouden", zo meent Szafnauer. "Perez was op de hoogte van wat er allemaal aan de hand. Wat hij echter niet wist, omdat er nog geen beslissing was genomen, was wat de definitieve beslissing uiteindelijk zou zijn. Dat hoorde hij afgelopen woensdag pas."

Volgens de teambaas werd die definitieve knoop namelijk ook pas op woensdag doorgehakt. Gemakkelijk was de keuze voor Vettel echter niet. "Twee dagen geleden maakte we de beslissing. Dat was niet makkelijk, want Sergio heeft veel voor ons betekend, hij is een geweldige coureur. Hij is snel en betrouwbaar op zondag, maakt geen fouten en haalt punten binnen."

"Het was geen gemakkelijke keuze. Dat wij zolang hebben gewikt en gewogen over de keuze tussen hem of een viervoudig wereldkampioen, dat is een compliment aan het adres van Sergio."

"Nu we verder gaan als Aston Martin denk ik dat het de juiste keuze is om de ervaring van Vettel in huis te halen, de ervaring van een top-coureur die voor top-teams heeft gereden. Dat wil Aston Martin in de toekomst ook zijn. Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt", aldus de Amerikaan

Red Bull droop na de Grand Prix van Italië met de staart tussen de benen af. Komt daar nu het besef van wat Max Verstappen allang riep? Namelijk dat de wereldtitel toch echt buiten handbereik is? Tom Coronel weet het in de nieuwste podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is, helemaal zeker.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak