Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 GP Emilia-Romagna

Racing Point verklaart strategische blunder die Perez het podium kostte

Sergio Perez gooide in de Grand Prix van Emilia-Romagna een haast zekere podiumplaats weg door een strategische fout. Racing Point besloot haar coureur nog binnen te halen voor een laatste pitstop, tijdens de safety car-periode. Dat pakte desastreus uit, waarna technisch directeur Andrew Green tekst en uitleg moest geven over de gemaakte keuze.

Perez Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Sergio Perez, totdat de safety car het circuit van Imola op kwam. De Mexicaan reed naar binnen, terwijl enkele coureurs achter hem dat niet deden. In gesprek met RacingNews365 legt Racing Points technisch directeur Andrew Green uit wat het team van plan was.

"De race verliep eigenlijk precies naar onze wens. Tot de safety car kwam, had Perez veel snelheid. Hij kon langer doorrijden op de mediumbanden, hij reed goed en de auto was erg sterk. We waren erg tevreden met hoe het ging."

Daarna draaide de race van de Mexicaan ineens 180 graden. "De komst van de safety car was het slechtst denkbare scenario. Toen moesten we een moeilijke beslissing maken. We reden toen op de harde band en de auto was afgesteld op het rijden van lange runs."

Daarom wilde het team geen risico nemen. "We werden erg nerveus van het feit dat we de herstart na afloop van de safety car op harde banden moesten doen en dachten dat dat tot problemen zou leiden. Het meest logische ding om te doen, was om Perez binnen te halen voor zachte banden, zodat we ons daar niet druk over hoefden te maken."

Bij Racing Point dacht men dat er wel meer coureurs waren die dit zouden doen, maar dat bleek niet het geval. Zo viel Perez terug tot de zesde plaats. "We wilden onze banden gewoon niet oververhitten. Daarom waren we altijd in de problemen gekomen door de situatie." Vervolgens crashte George Russell achter de safety car, waardoor deze langer op de baan moest blijven. "Dat zorgde ervoor dat we heel weinig ronden meer hadden om in te halen."

Met medewerking van Dieter Rencken

Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Verstappen? Hulkenberg is de ideale kandidaat, en zal zich compleet wegcijferen voor Max Verstappen. Dat denken althans autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder in de nieuwste RN365-podcast terugblikken op de race in Imola en vooruitblikken op de nieuwe teamgenoot van Verstappen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022