Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Racing Point

Racing Point verklaart verrassende Mercedes-gelijkenissen

Eén van de zaken waar het meest over werd gesproken in de Formule 1-paddock in Barcelona was het feit dat de Racing Point-bolide wel erg sterk op de Mercedes van vorig jaar leek. Technisch directeur Andrew Green legt uit waarom dat geen toeval is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Men moet welhaast met een vergrootglas over de nieuwe Racing Point-bolide heen gaan om verschillen te ontdekken met de Mercedes W10 van vorig jaar. Toch gaat het niet om een kopie van de Mercedes, zo legt Racing Point-technisch directeur Andrew Green uit in gesprek met onder andere Auto, Motor und Sport.

"We maken sinds mei 2019 gebruik van de windtunnel van Mercedes. Alles daar is natuurlijk ingericht met het oog op Mercedes, dus het is logischer om het concept van Mercedes te volgen dan om een auto te bouwen die op bijvoorbeeld de Red Bull lijkt."

De samenwerking tussen Mercedes en Racing Point is nauwer geworden en lijkt inmiddels op eenzelfde niveau te zijn als de samenwerking tussen Red Bull en AlphaTauri. "We nemen de voor- en achterwielophanging, evenals de aandrijving in zijn geheel over van de W10 van Mercedes van vorig jaar."

Voor Racing Point was het een logische optie om via een samenwerking met Mercedes een nieuwe auto op de grid te brengen. Daarmee kunnen ze mogelijk een stap naar voren in middenveld maken en ondertussen de aandacht volledig verleggen naar 2021, want dat is hard nodig: "We starten nu pas met de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar", aldus Green.

2 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem