Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Team Nederland crasht en ziet 24 uur van Daytona in het water vallen

De 24 uur van Daytona is voor Racing Team Nederland al snel op een deceptie uitgelopen. Het team van Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert crashte na twee van de 24 uur. Ook andere Nederlandse deelnemers kenden veel pech.

Met Frits van Eerd achter het stuur van de Oreca-bolide van Racing Team Nederland, dat voor het eerst meedeed aan de 24 uur van Daytona, ging het fout. In de befaamde Bus Stop-chicane kwam de Jumbo-topman in de muur terecht, na een spin veroorzaakt door een oliespoor. Op dat moment lag hij op de zesde plaats in de LMP2-klasse. Hij wist zijn auto niet meer uit te muur te krijgen en dus moest de geel-zwarte bolide weg worden getakeld. Dertig minuten later ging men met elf ronden achterstand weer terug de baan op, maar al snel traden er problemen op met de versnellingsbak. Hierdoor zag het team zich genoodzaakt om zich terug te trekken uit de race. Het waren niet de enige Nederlandse deelnemers met een ongelukkig begin. Jeroen Bleekemolen, uitkomend in de LMP3-klasse, had ook pech. De bolide van zijn team, Riley Motorsport, verloor plots de benzinedruk, waardoor de wagen tot stilstand kwam. Ook Rinus VeeKay, die namens DragonSpeed in de LMP2-klasse uitkwam, kende een moeizame start. Zijn team kende veel problemen en lag al snel op grote achterstand. Na drie uur, waarvan het merendeel in de pitstraat werd doorgebracht, werd de handdoek in de ring geworpen. In de video hieronder is de schade na de crash te zien. Het lijkt mee te vallen, maar toch overleefde de versnellingsbak het niet.

2ceOZKhaaNU

1355674686072487936

Samen winnen, samen verliezen. We hadden hier in Daytona de snelheid voor het podium, maar het mocht niet zo zijn. Ook dat hoort soms bij de sport. We komen nog sterker terug! #RacingTeamNL #weare29 pic.twitter.com/iyFH6wA8kh — Racing Team Nederland (@RacingTeamNL) January 31, 2021

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden