Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Racing Team Nederland

Racing Team Nederland maakt oversteek naar de Verenigde Staten: "Een droom die uitkomt"

Racing Team Nederland zal volgend jaar uitkomen in de LMP2-klasse in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Na het winnen van de wereldtitel in het World Endurance Championship maakt het de oversteek naar The States.

Racing Team Nederland 2022 auto IMSA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Team Nederland
Met Frits van Eerd aan het roer won Racing Team Nederland dit jaar de wereldtitel in het LMP2 Pro-Am-klassement in het World Endurance Championship. Daarom werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, en die heeft men gevonden in de Verenigde Staten.

Racing Team Nederland zal volgend jaar namelijk uitkomen in de IMSA Endurance Cup in The States. Daarmee verschijnt het Nederlandse team komend jaar aan de start van beroemde races als de 24 uur van Daytona en de 12 uur van Sebring.

De coureurs zijn wederom teameigenaar Van Eerd en voormalig F1-coureur Giedo van der Garde. Nieuw in het team is het jonge Amerikaanse talent Dylan Murry, die de verplichte Silver-rated coureur zal zijn. Tijdens de 24 uur van Daytona moet een team bestaan uit vier coureurs en daarom zal niemand minder dan Rinus VeeKay zich tijdens dat weekend bij het team voegen.

Voor Van Eerd is het een droom die uitkomt. "Ik heb altijd al gezegd dat ik in Amerika wilde racen. Ik heb daar gestudeerd en in die tijd al IMSA-races bezocht. Dat we nu de vier grootste IMSA-races gaan doen, is voor mij dus echt een droom die uitkomt. Begin 2021 hebben we als test de 24 uur van Daytona gedaan. Dat was een fantastische ervaring en ik ben enorm blij dat het nu een vervolg krijgt", aldus de topman van Jumbo.

0 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"