Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Racing Team Nederland

Racing Team Nederland trekt zich terug uit Petit Le Mans vanwege situatie Van Eerd

Racing Team Nederland zal niet uitkomen in de laatste race van het seizoen in de IMSA Michelin Endurance Cup. Dit vanwege het feit dat teameigenaar Frits van Eerd zich momenteel op zijn persoonlijke situatie focust.

Racing Team Nederland Daytona 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Team Nederland

Twee weken geleden deed de politie een inval in het huis van Jumbo-topman en Racing Team Nederland-eigenaar Frits van Eerd, maar ook op meerdere andere plekken in Nederland. Het ging om een witwaszaak, waarin Van Eerd een verdachte zou zijn.

Hij werd opgepakt, maar inmiddels is de Nederlander weer op vrije voeten. Hij is echter nog wel een verdachte in de zaak, waarin een andere 58-jarige Nederlander als hoofdverdachte wordt gezien. In de nasleep van het onderzoek besloot Van Eerd eerder al terug te treden als Algemeen Directeur van Jumbo.

Nu heeft ook Racing Team Nederland, waarvan Van Eerd eigenaar/coureur en Jumbo hoofdsponsor is, ervoor gekozen om niet mee te doen aan Petit Le Mans, de laatste race van het seizoen in de IMSA Endurance Cup in de Verenigde Staten. In een statement laat het team het volgende weten.

"In navolging van de beslissing van Frits van Eerd om zich de komende tijd te concentreren op zijn persoonlijke situatie zal Racing Team Nederland niet meedoen aan de IMSA-race komend weekend in Atlanta. Wij begrijpen en respecteren zijn beslissing en garanderen hem onze support."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"