Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Team Nederland zet stap richting wereldtitel met fraaie dubbelslag in Bahrein

Racing Team Nederland heeft in Bahrein uitstekende zaken gedaan. De formatie van Giedo van der Garde, Frits van Eerd en Job van Uitert heroverde met een fraaie klassezege de leiding in het kampioenschap.

"Die moeten we allebei winnen om wereldkampioen te worden" , zo riep Giedo van der Garde voorafgaand aan de laatste twee races van het World Endurance Championship tegenover RacingNews365. Dan immers zou men wereldkampioen worden. Zo gezegd, zo gedaan. De Nederlandse formatie van Frits van Eerd pakte in de zes uur van Bahrein de zege in de LMP2 Pro-Am subklasse, onder andere door een wervelende openingsstint van Giedo van der Garde. Even ging de voormalig F1-coureur aan de leiding van de volledige LMP2-klasse, maar daarin werd men uiteindelijk vijfde.

Dubbelslag Racing Team Nederland

Racing Team Nederland sloeg een dubbelslag, want met de zege pakte men de leiding in het kampioenschap in de Pro-Am klasse. Met nog één race te gaan, de acht uur van Bahrein op datzelfde circuit, verdedigt de equipe een voorsprong van negen punten op DragonSpeed USA. De overall overwinning ging naar de Toyota Hypercar van Jose-Maria Lopez, Kamui Kobayashi en Mike Conway. Zij zijn met een voorsprong van vijftien punten op de Toyota-zusterauto de grote favoriet voor de eindoverwinning in het WEC.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden