Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Radeloze Hamilton gooit handdoek in de ring na dramatische kwalificatie

Nadat Lewis Hamilton zijn kans op pole voor de sprintrace in rook zag opgaan, is het alleen maar bergafwaarts gegaan met de zevenvoudig wereldkampioen in Austin. Hij start de GP vanaf P18, maar hint er zelf op dat hij vanuit de pitstraat zal beginnen.

Hamilton USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kende een vreselijke zaterdag in Austin. Tijdens de sprintrace kon hij geen indruk maken en finishte de zevenvoudig wereldkampioen uiteindelijk als zesde. Vervolgens werd hij in de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten al in Q1 uitgeschakeld. Hamilton zette de 19e tijd neer, maar door de gridstraf van Liam Lawson schuift hij nog een plekje door naar voren.

"Het is verschrikkelijk geweest. De auto voelde op de vrijdag geweldig aan, dus ik was erg optimistisch voor de zaterdag. Maar in de sprintrace ging er iets stuk in de voorwielophanging, letterlijk op het moment dat we wegreden van de lijn voor de formatieronde. Daar had ik de hele race last van. Ze hebben het uitgezocht en die hoek van de auto veranderd, maar het voelde de hele kwalificatie aan als een puinhoop", zo begint Hamilton zijn verhaal in gesprek met onder meer RacingNews365.

Is dat dan het gevolg van het sprintweekend, waardoor de teams slechts één uur trainingstijd hebben? "Ik weet niet wat de reden is. Dit zou niet mogen gebeuren en het is duidelijk niet gepland." Wat verwacht Hamilton dan van de race op de zondag, die hij vanaf P18 start? "Ik verwacht er waarschijnlijk niet veel van", zo is het veelzeggende antwoord van de zevenvoudig wereldkampioen.

"Er zal niet veel gebeuren. Ik begon in de karts met een behoorlijk slechte kart en kwam altijd door het veld heen, dus ik zal zien of ik dat op de zondag kan doen. Vrijdag waren we ineens heel snel, ik weet niet waar dat is gebleven. Maar we blijven pushen."

Daar voegde hij tegenover Sky Sports F1 nog het volgende aan toe. "De auto was op de zaterdag een nachtmerrie. En ik zal waarschijnlijk vanuit de pitstraat moeten starten (tijdens de GP, red.), anders ga ik nergens heen met het materiaal dat ik nu heb. De auto heeft gewoon een erg inconsistente balans en er is geen grip."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Verenigde Staten 2024