Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: "Alfa Romeo heeft meer in huis dan P8"

Kimi Raikkonen finishte de eerste Grand Prix van 2019 als achtste, maar volgens de Fin is de bolide van zijn nieuwe team Alfa Romeo tot nog wel meer in staat.

Raikkonen startte de eerste Formule 1-race van dit jaar als negende en wist gedurende de wedstrijd één plekje te winnen. De 39-jarige coureur werd echter gehinderd door een onverwacht probleem.

"Er was iets met koeling van de remmen door een tear-off", aldus de Fin na de race. Volgens Raikkonen hinderde dit stukje folie afkomstig van iemands helm zijn strategie: "Daardoor moesten we eerder een pitstop maken dan gepland. De auto is volgens mij erg sneller, maar het inhalen is nog steeds moeilijk. Daadwerkelijk een actie kunnen plaatsen blijft lastig op dit circuit." De wereldkampioen van 2007 is er dan ook van overtuigd dat zijn team nog betere prestaties kan behalen: "Ik ben niet helemaal blij, maar het zij zo. De auto voelde goed maar als we alles goed voor elkaar hadden gehad, had er nog meer in gezeten. Voor het eerste weekend met dit team, ben ik blij. We hadden geen grote fuck-ups."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin