Raikkonen baalt: 'Ik maakte een fout in Q3'

21 jul. 2018 18:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Kimi Raikkonen kon opnieuw niet voorkomen dat zijn teamgenoot Vettel er met de pole vandoor ging tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Duitsland. Helaas voor de Fin zat ook een tweede startplek er niet in.

Raikkonen had op meer gehoopt in de kwalificatie

Raikkonen is vaak snel onderweg in de vrije trainingen maar in de beslissende fase van de kwalificatie laat de Ferrari-coureur het dan vaak afweten. Ook zijn laatste run in Q3 was niet foutloos.

Na afloop liet Raikkonen dan ook weten niet tevreden te zijn over zijn kwalificatie: "Ik had een klein momentje in mijn laatste run en ging even wijd. Er had meer in gezeten vandaag maar helaas kwam het er niet uit op het juiste moment."

Raikkonen moest uiteindelijk maar liefst drie tienden toegeven op de tijd van zijn teamgenoot. Het lijkt er dan ook op dat Raikkonen morgen een mooie buffer kan gaan vormen voor Vettel.

"Een derde startplek is een goede positie om te starten, ik denk dat we morgen als team gaan rijden maar natuurlijk rij ik mijn eigen race en zie ik wel wat er gebeurt."


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen