Raikkonen belicht zijn overstap van Ferrari naar Sauber: "Waarom niet?!"

13 sep. 2018 12:43 René Oudman 6 reacties
Eén van de meest besproken Formule 1-coureurs van de afgelopen dagen is absoluut Kimi Raikkonen. De 38-jarige Fin zal na dit seizoen vertrekken bij Ferrari, om plaats te maken voor het jonge talent Charles Leclerc. Raikkonen verdwijnt niet uit de F1: hij keert terug bij het team waarvoor hij in 2001 zijn debuut maakte, Sauber.

De enkelvoudig wereldkampioen kreeg in de persconferentie op de donderdag voor de Grand Prix van Singapore de vraag waarom hij precies naar de Zwitserse stal gaat, die momenteel op de negende plek in de strijd om het wereldkampioenschap staat.

“Waarom niet?!”, was het nuchtere antwoord van de Fin. “Ik heb mijn redenen om naar Sauber te vertrekken en zolang ik daar zelf blij mee ben, zie ik er niets verkeerds in.” Even later begint Raikkonen zich van binnen op te vreten, als er door wordt gevraagd over zijn toekomst bij Sauber. “Ik heb voor Sauber gekozen om jullie journalisten op het verkeerde spoor te zetten. Nee, natuurlijk niet.”

Raikkonen gaat dus van Ferrari, een team wat elke race kan meestrijden om de overwinning, naar Sauber, een stal die alles op alles moet zetten om zo nu en dan puntjes binnen te slepen. De Fin kan niets zinnigs zeggen over hoe 2019 zal verlopen. “Ik snap niet waarom jullie altijd proberen om de boel zo op het spits te drijven. Wat er in de toekomst zal gebeuren, weten we nu nog niet. Niemand weet dat. Volgend jaar zullen we zien hoe snel de wagens en de teams dan zijn, en hoe de verhoudingen dan liggen.”

Of hij nog altijd plezier heeft in het racen? “Nee, totaal niet. Ik heb net voor twee seizoenen getekend bij Sauber, maar ik haat het racen”, besluit Raikkonen met de meest sarcastische zin van de persconferentie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen