Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: "Bij Alfa Romeo draait het minder om politiek en andere bullshit"

Kimi Raikkonen zit goed op zijn plek. De Fin, die niets anders wil dan racen en lak heeft aan alle randzaken, kan naar eigen zeggen wat meer zichzelf zijn bij Alfa Romeo dan bij Ferrari.

Kimi Raikkonen deed eind 2018 een stap opzij van Ferrari naar wat we nu kennen als Alfa Romeo. 'The Iceman' kan bij zijn nieuwe, oude renstal (hij reed er in 2001 al eens voor) meer ontspannen, aangezien politiek een minder grote rol speelt.

"Natuurlijk speelt politiek binnen elk Formule 1-team een belangrijke rol, maar bij Alfa Romeo gaat het er wat meer ontspannen aan toe dan bij Ferrari. Hier draait het meer om het pure racen en minder om de politiek en dat soort onzin", aldus Raikkonen in gesprek met Motorsport-Total . Het racen, daar waar het in ogen van Raikkonen bij Alfa Romeo enkel om draait, is ook de enige drijfveer van Raikkonen zelf om nog twee jaar langer door te gaan in de Formule 1. "Racen is voor mij het enige dat telt. Natuurlijk houdt het zijn van een Formule 1-coureur wel meer in dan dat, maar bij Alfa Romeo gaat men wat relaxter om met al die randzaken. Dat is ook waarom ik juist mijn handtekening heb gezet onder een contract met Alfa Romeo.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie