Raikkonen doet boekje open over het leven na zijn F1-carrière

18 aug. 2018 11:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Of Kimi Raikkonen nu aan het eind van dit jaar afscheid neemt van de Formule 1, of toch volgend jaar pas, feit is dat het einde eraan zit te komen. Verwacht hem nadien echter niet als F1-analist achter een microfoon, want Raikkonen moet daar niet aan denken.

Hij snapt ook niet waarom Nico Rosberg na zijn actieve carrière vrijwel direct het stuur inruilde voor de microfoon, zo leg 'The Iceman' uit in zijn recent uitgebrachte boek Tuntematon Kimi Raikkonen:

"Ik vond het destijds best cool dat hij zo'n rigoureus besluit nam. Hij gaf toen echter aan dat hij het moeilijk vond de sport in zijn geheel vaarwel te zeggen. Ik snap dan ook niet waarom hij zich nu in een compleet andere rol met microfoon voor de camera's laat zien."

Hoewel Kimi Raikkonen de Formule 1 ongetwijfeld met hilarisch commentaar zou kunnen verslaan, is een dergelijke rol niets voor hem:

"Ik ben nu nog in de Formule 1 actief omdat ik zo veel van het racen houd. Alle andere aspecten zal ik missen als kiespijn. Mij zul je in ieder geval niet met een microfoon in de hand zien."

Zien we Kimi na zijn carrière als F1-coureur dan helemaal niet meer terug in de paddock? Dat sluit hij toch ook niet uit: "Ik kan me voorstellen dat ik bij een team aan de slag ga om de auto te ontwikkelen, maar dan wel op de achtergrond."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen