Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Raikkonen doet zijn racehelm weer op en kiest voor nieuw, eenmalig avontuur

Kimi Raikkonen gaat voor het eerst sinds hij de Formule 1 verliet weer racen! Dat doet hij in de Verenigde Staten.

Raikkonen-Netherlands-Dutch-Grand-Prix
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo
Kimi Raikkonen nam afgelopen winter afscheid van de Formule 1. De coureur met de meeste Formule 1-Grands Prix ooit achter zijn naam, 349, is sindsdien in de luwte aan het genieten van zijn F1-pensioen. Wel werd hij teambaas bij het Kawasaki Racing Team in de MXGP-klasse.

NASCAR

Nu heeft hij een nieuw avontuur gevonden. Een eenmalig avontuur wel te verstaan. In augustus zal hij namelijk deelnemen aan een NASCAR Cup Series-wedstrijd in de Verenigde Staten.

Hij gaat de samenwerking aan met het Trackhouse Racing team en zal op het circuit Watkins Glen aan de start staan met een Chevrolet Camara ZL1 met startnummer 91.

Terug in de tijd

Zo gaat Raikkonen terug in de tijd, want in 2011 reed Raikkonen al twee NASCAR-races toen hij tijdelijk de Formule 1 had verlaten. Het ging hem niet heel goed, maar ook zeker niet heel slecht af. Het smaakte blijkbaar naar meer.

"Er komen veel dingen bij kijken, maar het is maar een enkele race, dus voor mij en mijn familie was het allemaal logisch. Ik genoot altijd van racen in de VS, dus hopelijk beleven we een goede race en hebben we plezier. Het is een nieuwe auto en een nieuw circuit voor mij, maar ik weet zeker dat het allemaal goed komt", zo liet de Fin optekenen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië