© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Raikkonen: "Duitse GP kan zelfde verloop hebben als Oostenrijkse"

20 jul. 2018 18:38 René Oudman 0 reacties
De hoge temperaturen op de Hockenheimring hebben al veel Formule 1-coureurs en hun teamleden hoofdbrekens opgeleverd. Welke banden moeten ze zondag gaan gebruiken, en hoeveel pitstops zijn er benodigd? Ferrari-coureur Kimi Raikkonen denkt dat de Duitse Grand Prix weleens een blauwdruk van de wedstrijd van drie weken geleden in Oostenrijk kan worden.

"Vrijdag is eigenlijk de enige dag waarop we een beetje kunnen testen", trapt Raikkonen een open deur in. "Vandaag hebben we verschillende dingen uitgeprobeerd. Het was een vrij normale dag, die we zullen besluiten met een analyse en een debriefing. Zo kunnen we alle puzzelstukjes ineen laten vallen voor aanvang van de kwalificatie. Als het zondag zo warm is als vandaag, dan zal het een lastig verhaal worden voor wat betreft de banden", wijst de Fin op slijtage. "Het kan weleens eenzelfde verhaal worden als wat we zagen in Oostenrijk."

Voor de zaterdag wordt er regen verwacht in Duitsland. "Dat kan gevaarlijke situaties opleveren", klinkt de Iceman koeltjes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen