Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kimi Raikkonen

Raikkonen: "Formule 1 is nooit mijn leven geweest"

Het is misschien een verrassende quote voor een Formule 1-coureur, maar wanneer je ziet dat Kimi Raikkonen degene was die het heeft geroepen, dan verbaast dat niemand. De Fin, die zijn pensioen heeft aangekondigd, leefde nooit helemaal voor de sport.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Menig Formule 1-fan kent de beelden wel van een beschonken Kimi Raikkonen tijdens een FIA-gala of de Fin die na een uitvalbeurt in Monaco naar zijn jacht loopt om de rest van de race te bekijken. Het zijn dingen die je vandaag de dag niet meer kan voorstellen van een Formule 1-coureur, maar Raikkonen is er een van de oude stempel.

20 jaar na zijn Formule 1-debuut heeft hij besloten om zijn helm aan de wilgen te hangen. De 41-jarige coureur heeft naar eigen zeggen nog geen nieuwe plannen voor de toekomst. "De Formule 1 is nooit mijn leven geweest. Op dit moment heb ik geen plannen en ben ik ook niet geïnteresseerd om daar over na te denken. Formule 1 neemt veel tijd in, maar het is nooit het belangrijkste geweest voor mij. Ik leef mijn leven buiten de Formule 1 en wat dat betreft is het helemaal prima."

Het zijn quotes die passen bij de Fin, die alleen geeft om het racen. Alles eromheen, zoals deze mediasessie met onder meer RacingNews365 aanwezig, boeit hem eigenlijk niets. "Het doel is om te racen. Dat heb ik altijd al geroepen. Er zijn heel veel andere dingen die erbij komen kijken, maar dat is nooit de reden geweest dat ik hier in de Formule 1 ben geweest."

"Ik heb een aantal goede jaren gehad en ik ben tevreden met wat ik heb bereikt. Het is niet makkelijk om te winnen. Ik wilde een titel winnen. Tot twee maal toe zat ik daar dicht bij in de buurt en toen gebeurde het met Ferrari. Ik ben blij dat het is gelukt, zeker met dat team. Ik heb het naar mijn zin gehad en heb het op mijn manier gedaan. Ik zou niets veranderen, ik heb niets te klagen", aldus de wereldkampioen van 2007.

Rosberg geeft Verstappen advies: "Zo kan je Hamilton verslaan"

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn verwikkeld in een fel titelgevecht, waarbij ze al het gehele seizoen nek-aan-nek gaan. Voormalig F1-coureur Nico Rosberg weet als geen ander hoe het is om Hamilton te verslaan en de Duitser geeft Verstappen nog wat tips in de onderstaande video.

4 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"