Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kimi Raikkonen

Raikkonen geeft helemaal niets om zijn opvolger: "Niet meer mijn probleem"

Het maakt Kimi Raikkonen totaal niet uit wie of wat er volgend jaar in zijn stoeltje bij Alfa Romeo zit, mocht hij besluiten te stoppen met Formule 1. De Fin zegt zich daar helemaal niet druk om te maken, net als hij dat om zoveel andere zaken niet doet.

Raikkonen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Kimi Raikkonen wordt niet voor niets The Iceman genoemd. De 41-jarige coureur maakt zich liever niet te druk om zaken die hem weinig interesseren of waar hij niets aan heeft. Zo ook records in de Formule 1 en de mogelijke invulling van zijn stoeltje bij Alfa Romeo volgend jaar, mocht hij besluiten om te stoppen.

"Om eerlijk te zijn, weet ik het nog niet", zegt Raikkonen tegen F1-Insider als hem gevraagd wordt of hij zijn record van meeste races ooit in de Formule 1 volgend jaar wil aanscherpen. "Vorig jaar rond deze tijd was het net zo. We zullen zien. Ik ben in ieder geval niet geïnteresseerd in het verlengen van mijn record. Alle records worden ooit gebroken, daarom geef ik er niks om."

De Alfa Romeo-coureur is al 41 jaar en heeft naast Max Verstappen en Mick Schumacher dit seizoen jaren geleden ook al tegen hun vaders Jos en Michael geracet. Zich daardoor oud voelen doet Raikkonen echter niet. "Helemaal niet. Ik voel me soms oud als ik 's morgens wakker word, maar niet in een raceauto op het circuit."

Toch komt er ook voor Raikkonen - die eerder al een paar jaar pauze nam van de Formule 1 - een moment dat ook hij toch echt definitief zijn helm aan de wilgen hangt. Mocht hij besluiten te stoppen, dan gaat het gerucht dat Mick Schumacher zijn stoeltje bij Alfa Romeo overneemt. Zelf denkt Raikkonen er het zijne van. "Als ik besluit te stoppen, kan het me echt niet schelen wie er dan in de auto zit. Dat is dan niet langer mijn probleem."

Ook interessant:

Formule 1-coureurs wagen nog altijd hun leven wanneer ze in een F1-bolide stappen.

RacingNews365 zet in de volgende video de belangrijkste veranderingen in de loop van de jaren op een rijtje, wat betreft de veiligheid van de F1-bolides.

3 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten